ZoneAlarm Free Firewall 15.8.021.18211 Final download – антивирусна защита, малуер, вирус

0
982
ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 15.4.260.17960 Final download - антивирус

Windows има вградена защитна стена за основна защита, но има специализирани приложения, които могат да ви осигурят по-голяма защита и това е едно от тях. Точно тук на помощ идва ZoneAlarm Free Firewall.

ZoneAlarm Free Firewall 15.8.021.18211 Final download - антивирусна защита, малуер, вирус 1

Едно от тези приложения е ZoneAlarm Free Firewall. Нейната цел е да следи входящия и изходящия трафик, като по този начин ви защитава постоянно.

По време на инсталацията на потребителя се дава възможност да избере ръчна инсталация, където може да настрои в коя директория да се инсталира програмата и да настрои поведението на защитната стена, дали да е в автоматичен режим на самообучение или в режим на максимална сигурност. След като приключи инсталацията, програмата се стартира и ви предлага да предоставите електронна поща за бъдещи ъпдейти, което не е задължително условие.

Интерфейсът е стегнат и интуитивен. Всички важни функции са пред вас, като работата с тях е много лесна. Дава се информация за модулите и тяхното текущо състояние, дали сте предпазени или не, а също така се дава възможност да инсталирате антивирусния продукт на ZoneAlarm, ако все още го нямате.

ZoneAlarm Free Firewall

 

Настройките на защитната стена включват включването и изключването ѝ, както и настройка на защитеността на Public Zone и Trusted Zone, както и разширени настройки за ARP защита, заключване на hosts файла, блокиране на публичните сървъри, управление на WPA и WEP дали да се причисляват към Public Zone или не, включване и изключване на логове, настройка на нотификациите и пр.

Разбира се, има и възможност за настройка кои приложения да бъдат блокирани и кои не, като програмата автоматично намира всички, а потребителят може да реши кои да имат достъп и кои не или да се възползва от настройките по подразбиране. Модулът се казва Application Control и се предлага и лесен начин за настройка на нивото на сигурност чрез слайдъри.

Прочетете още:  Malwarebytes Anti-Malware Premium 4.0.4.49 Final download - антивирус, малуер, антивирусна защита

Защитната стена буквално следи всеки един процес, който е стартиран на вашия компютър, като при подозрително поведение ще ви попита какво действие да предприеме спрямо него.

Допълнително се предлага модул за сигурни разплащания в интернет Identity Protection, който се сваля допълнително и се предлага безплатно за една година. Друга интересна възможност е бекъп в облака, с възможност за синхронизация, като се дават 5GB пространство, като също така може да се настрои бекъп в определена дата и час. Този модул също се сваля допълнително.

Режимът Game Mode пък ще ви позволи да играете необезпокоявани, като предварително ще укажете дали по време на игра стената да блокира всичко или да пуска всичко.

ZoneAlarm Free Firewall е мощен заместник на Windows Firewall, а с разширените си опции може да се настрои в почти всеки аспект. Особено полезен е режимът на автообучение, където от потребителя се изисква най-малко внимание и програмата се настройва според неговия стил на работа.

Промени спрямо миналата версия:
Removed: Parental Controls
Added: Anti-Phishing to user interface
Fixed: SBACipollaSrvHost exposes WCF service to low privilege users which can be leveraged to execute arbitrary code as SYSTEM.
Check Point would like to thank Chris Anastasio for discovering the issue and bringing it to the attention of Check Point.

Лиценз: Безплатен

Download: ZoneAlarm Free Firewall 15.8.021.18211 Final

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments