FreeArc 0.666 / 0.67 Alpha download

0
1157
FreeArc 0.666 / 0.67 Alpha download

FreeArc е архивен мениджър, който предлага голяма бързина и високи нива на компресия.

FreeArc 0.666 / 0.67 Alpha download 1

Целта на много архиватори е да даде бързи скорости и добри нива на компресия и докато повечето са платени, FreeArc е напълно безплатен, а резултатите, които дава са сравними с тези на WinRar и WinZip.

Инсталацията е бърза и безпроблемна, като не се предлагат програми от трети страни. Инсталаторът дава възможност за някои допълнителни настройки като директория за инсталацията, интеграция с поддържаните формати архиви, добавяне на шорткът в куик ланча и др. След като се инсталира FreeArc се асоциира с контекстното меню за още по-лесна и бърза работа с него.

FreeArc

 

Интерфейсът е много подобен на всички програми от този тип и ако даден потребител е работил с някоя от тях, няма да има никакви проблеми да се справи и с FreeArc. И тук виждаме познатия основен прозорец, който вляво дава информация за директорията и самия файл или архив, а в горната част има панел, в който са разположени различните функции.

Поддръжката на различни формати е голяма, като програмата има дори собствен формат .ARC, който се поддържа от почти всички големи играчи на пазара. Скоростите на архивиране са много добри, като програмата позволява да се настрои нивото на компресия в детайли, което води и до много добри стойности при нивото на компресиране и намален обем на архивираните файлове.

FreeArc позволява създаване на самоекстракващи се архиви, проверка на архиви за грешки, обединяване на архиви, заключване на архиви с парола, както и последващо заключване на архиви, които не са били заключени в начолото, редактиране на съдържимото в архиви, добавяне на запис за възстановяване, тестване на архиви, конвертиране на обикновен архив в самоекстрактващ се, поправяне на повредени архиви, детайлна информация за конкретен архив и много други.

Прочетете още:  Portable PeaZip 7.3.0 Final download Windows / Linux архивиране, .rar, ZIP, gzip, 7Zip, TAR, Linux, Windows

Въпреки, че е безплатен, FreeArc дава резултати сравними с платените му еквиваленти, а това, в комбинация с познатия и подреден интерфейс, плюс множеството поддържани формати, го прави много добра алтернатива при архиваторите. Работи абсолютно безпроблемно и напълно функционално под Linux с Wine.

Промени спрямо миналата версия:

Encryption support in sfx/unarc.exe/unarc.dll
Don’t open cmd instance for external compressors
Option ‘Do not show hidden files and folders’ (like in Explorer) Usability
Extraction: answers no/skip/update are not handled properly

Лиценз: Безплатен/GPL

Download: FreeArc 0.666

Download: FreeArc 0.67 alpha

0/5 (0 Reviews)