PeaZip 6.7.2 Final download – архивиране, .rar, ZIP, gzip, 7Zip, TAR, Linux, Windows

0
877
PeaZip интеграция при Linux (Cinnamon Nemo и KDE Dolphin)

PeaZip е безплатен архивиращ софтуер, с който могат да се архивират файлове и папки, предлагащ и някои други полезни инструменти.

PeaZip 6.7.2 Final download - архивиране, .rar, ZIP, gzip, 7Zip, TAR, Linux, Windows 1

Програмата е кросплатформена и се предлага за Windows и Linux. Инсталацията преминава бързо и безпроблемно като не се предлагат програми от трети страни. По време на инсталацията могат да се персонализират някои опции като директория на инсталацията, с кои файлове да се интегрира програмата, както и различните елементи на контекстното меню.

Интерфейсът е подреден и приятен, като всеки един потребител може да работи безпроблемно с него. Има много хубав файлов мениджър, чрез който могат да се търсят файлове и то по начин, все едно използвате файловия мениджър на операционната ви система и като усещане, и като изглед.

PeaZip

 

По време на архивирането или разархивирането на файлове се появява прозорец, в който има най-различна информация, дори и някои опции. Може например в реално време да се наблюдава с каква скорост се компресира файлът, колко процента от задачата е извършена, плюс прогрес бар, който показва това визуално.

Може да се зададе след завършване на архивирането компютърът да бъде загасен или пък да се отвори директорията, в която е отишъл архивираният файл. Процесът по архивиране и разархивиране може да бъде отменен, поставен на пауза и след това възстановен. Може да се създават архиви, които са заключени с парола.

Програмата има свой собствен формат на архивиране PEA, но, разбира се, поддържа още множество формати като RAR, ZIP, gzip, PAQ8, LPAQ, ZPAQ, bzip2, ARC/WRC, TAR, xz и пр. В същото време служи и като фронтенд на програми като 7Z, p7zip, FreeArc, GNU strip и други.

Освен основната работа по архивиране и разархивиране, PeaZip предоставя и някои интересни инструменти, като например споменатият вече файлов мениджър, който е направен така, че да дава усещането, че използвате нормалния файлов мениджър на операционната система, като дава възможност за създаване на нови папки, както и изтриването на файлове и папки, намирането на дублиращи се файлове, дава възможност за копиране, местене, преименуване, създаване на буукмаркове от местоположения.

Прочетете още:  NXPowerLite Desktop 7.1.5 download

Чрез файловия мениджър могат още да се трият файлове по нормалния начин или пък да се изтрият с опцията zero delete, а допълнително има и функция за сигурно изтриване, което пречи за възстановяването на файла в бъдеще дори и със специализирани програми като Wise Data Recovery, EASEUS Data Recovery и пр.

Изненадите обаче не свършват дотук. PeaZip предоставя на потребителите и софтуер за преглед на снимки, който дори дава възможност за редактиране на изображенията с някои основни функции, като след това могат да се записват във формат различен от този на оригинала, например в PNG, JPG или BMP.

Като допълнение може да се посочи възможността за насрочване на автоматизирани задачи, стартиране на различни приложения с определени параметри, като дори могат да са циклични. На разположение е и инструмент за тестване на системата – System benchmark.

Трудно бихме могли да покрием всички опции, които ни предлага PeaZip, но той определено надминава очакванията като предоставя не само лесно архивиране и разархивиране с множество опции, за което е и създаден, но предлага още куп допълнителни опции, които могат да са от полза на много потребители.

Програмата има и portable версия, която не се нуждае от инсталация PeaZip portable.

Лиценз: Безплатен/GPL

Промени спрямо миналата версия:

  • Configure application and file associations link replicated in Settings, Archive manager tab
  • Fixes in editing files in archives
  • Updated translations

Download: PeaZip 6.9.1 Final Windows x86

Download: PeaZip 6.9.1 Final Windows x64

Download: PeaZip 6.9.1 Final Linux Debian/Ubuntu .deb x86 for GTK

Download: PeaZip 6.9.1 Final Linux Debian/Ubuntu .deb x86 for Qt

Download: PeaZip 6.9.1 Final Linux Red Hat/Fedora/OpenSuse .rpm x86 for GTK

Download: PeaZip 6.9.1 Final Linux Red Hat/Fedora/OpenSuse .rpm x86 for Qt

0/5 (0 Reviews)

Leave a Reply

avatar
  Абониране  
Извести ме за