fre:ac (Free Audio Converter) 1.0.32 Final download – аудио конвертиране

0
896
fre:ac (Free Audio Converter) 1.0.32 Final download - аудио конвертиране

fre:ac представлява е безплатен и много гъвкав софтуер за аудио конвертиране, който се предлага за Linux, Windows, FreeBSD и Mac OS X.

fre:ac (Free Audio Converter) 1.0.32 Final download - аудио конвертиране 1

Преди fre:ac беше известен под името BonkEnc. Не предлага никакви програми от трети страни, които да се инсталират тихомълком, а също така не предлага и какъвто и да било едуер или спайуер.

Интерфейсът на този софтуер е добре подреден, като не трябват почти никакви познания, за да се справите с програмата, а тя предлага много функции. Повечето важни функции за конвертиране на аудио са изнесени в туулбар, в горната част на основния прозорец.

Там намираме бутони като добавяне на файл към списъка със задачи, премахването на файл, добавяне на аудо CD, изтриване на целия списък със задачи, проверка в CDDB, изпращане на CDDB данни, настройване на главните функции, настройка на избрания енкодер, стартиране на процеса по конвертиране, спирането му, пауза, а благодарение на вградения плейър стартиране за възпроизвеждане на файла, спиране, пауза, превъртане напред и назад, както и eject.

fre:ac може например да чете аудио дискове и посредством CDDB да намира информация за песните, като година, жанр, изпълнител, албум и пр, като автоматично попълва незапълнената информация, както и дава възможност и вие да редактирате таговете. Още със самото зареждане на аудио файла за конвертиране, в долната част на основния прозорец се зарежда цялата налична информация, така че да видите, ако липсва нещо или пък, което искате да промените.

Конвертирането на аудио става много лесно, като се зареди желаният файл от менюто или с влачене, да се избере в какъв формат искате да бъде, като се дава възможност и за настройка на енкодера и да изберете изходна директория.

fre:ac

 

fre:ac разполага с много възможности за настройка на избрания енкодер. Примерно, ако сте избрали да конвертирате аудио в MP3, можете да настроите желания битрейт, Output sampling rate, Disable filtering, Set Highpass frequency, Set Highpass width, Lowpass filter, Enable ATH, Set minimum VBR rate, Set maximum VBR rate и още наистина много настройки, които са представени в табове, по изключително разбираем и лесен за манипулиране начин.

Прочетете още:  Blender 2.81a Final download - 3D моделиране

В списъка за задачи могат да се наредят повече файлове, всеки да се настрои поотделно и после само с един бутон да започне процесът по конвертиране, без повече намеса от страна на потребителя. Поддържаните формáти за конвертиране са MP3, MP4, M4A, WMA, Ogg Vorbis, FLAC, AAC и Bonk.

Освен всички функции по конвертиране, fre:ac има и възможността да рипва от Audio CD със CDDB поддръжка.

fre:ac е много гъвкав, лек и бърз софтуер за конвертиране на аудио, който предлага множество опции и възможности за всеки потребител, без значение дали е начинаещ или напреднал. Настройките по подразбиране могат да се използват от потребителите без големи претенции, докато по-напредналите могат да настроят още купища опции, за по-добър резултат.

Промени спрямо миналата версия:
changed default output pattern to <artist> – <album> – <track> – <title>
improved behaviour of bitrate selection controls
show joblist duration in hours if longer than 1 hour
fixed issues with encoding to single file when suggested file name becomes too long
fixed handling of empty track metadata field
fixed handling of invalid Xing/LAME tags
fixed FAAC quality setting
fixed missing album art mimetype in MP4 metadata
fixed TwinVQ and WMA encoders being mixed up in config dialog

Лиценз: Безплатен/GPL

Download: fre:ac 1.0.32 Linux Final

Download: fre:ac 1.0.32 Windows Final

Download: fre:ac 1.1 α 20180306 Mac OS X Final

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments