Guitar Pro 6.1.9 R11686 download – софтуер за китара, табулатури

0
770
Guitar Pro 6.1.9 R11686 download - софтуер за китара

Guitar Pro, е софтуер за китара, който е от дълги години на пазара и се е доказал като верен приятел на всеки един китарист, като помага за подобряване на уменията по разбираем и лесен начин като дава възможност за писане на табулатури.

Guitar Pro 6.1.9 R11686 download - софтуер за китара, табулатури 1

Интерфейсът на Guitar Pro е добре организиран и много приятен. Всички основни функции са пред очите на потребителя, което прави лесна работата с нея. Все пак потребителят трябва да има основни познания по музика и ритмика.

Guitar Pro дава възможност за създаване и редактиране на табулатури. В тях се използват и други инструменти освен китара – ударни инструменти, бас китара, клавишни инструменти и други инструменти с прагчета. Предлага множество семпли на различни видове китари, от такива с найлонови струни, до различни типове дисторжън, бас китара без прагчета, акустични, електрически, с пръсти, с перо, органи, пиана, синтезатори, клавесини, арфа, различни типове ударни инструменти и още много.

Guitar Pro

 

При асистирането при свирене при GuitarPro се грижат различни асистенти като Chord Engine, Guitar Fretboard – показва в реално време фингърборд и натисканите позиции, тунер за настройване на китарата и Scale Engine. Писането на музика става по изключително лесен начин, като има възможност това да се извърши с мишката или с нъм пада (num pad) на клавиатурата.

Позволени са и всякакви видове размери, като програмата автоматично ги изчислява и ви казва кога размерът е объркан, тактът е непълен или пък има прекалено много ноти за този такт, ноти с точка, лигатури, мелизми, вибрато, паузи, атрибути само за определен такт или писта като усилване само в определен интервал от ноти, смяна на инструмент и т.н.

Прочетете още:  MetaFox 1.7.6 Final download - видео конвертиране MKV

Дори по време на написване или редактиране на табулатура, потребителят може по всяко едно време да преслуша какъв е резултат с един бутон на мишката или на клавиатурата.

Guitar Pro дава възможност и за импортване и експортване на файлове, като една табулатура може да бъде експортирана в MIDI формат или в WAV, а също така поддържа импортиране на MIDI, ASCII, MusicXML, PowerTab или TablEdit, като по този начин могат да се използват различни файлове, които програмата конвертира в разбираем вид с табулатура.

Guitar Pro е един чудесен софтуерен продукт, който ви помага да подобрите уменията за писане на музика, а и вашите инструментални умения по един разбираем и ефективен начин. Програмата е налична за Linux, Windows и MAC OS X.

Добра безплатна алтернатива, която също е кросплатформена е TuxGuitar.

Промени спрямо миналата версия:

Added: Chinese simplified translation
Fixed: Character issues while importing Guitar Pro files in Chinese

Лиценз: Demo

Download: Guitar Pro 6.1.9 R11686 Windows

Download: Guitar Pro 6.1.9 R11686 Linux

Download: Guitar Pro 6.1.9 R11686 Mac OS X

0/5 (0 Reviews)