Portable Blender 2.81a download – 3D моделиране

0
954
Blender

Portable Blender е професионален софтуер за 2D и 3D моделиране, рендиране, създаване на 3D анимации и още много.

Portable Blender 2.81a download - 3D моделиране 1

Blender е open-source проект, който е кросплатформен и се предлага за Linux, Windows, FreeBSD и Mac OS X. Дава възможност за моделиране и създаване на на множество 2D и 3D модели, създаване на текстури, сенки, светлини, създаване на анимация, проследяване на движение, както и инструменти за обработка на видео.

Това е portable версията за Windows на Blender, която не се нуждае от инсталация, което е много удобно в множество ситуации.

Интерфейсът е приятен, но не е за начинаещи потребители, като се изискват познания за работа с програмата. Инструментите за моделиране са добре организирани, което предполага добре организиран работен процес, в интуитивна среда.

Portable Blender

 

На помощ на потребителя идва изключително богатата документация, която разглежда всички операции в детайли, плюс огромното онлайн къмюнити.

Blender разполага с неизброими инструменти за моделиране на 3D като предлага различни режими като скулптурен режим, вертексно оцветяване, текстурно оцветяване, 3D курсор, рисуване на различни елементи, създаване на най-различни по форма обекти, решетъчен инструмент, огледален инструмент, заглаждане, вълна, пушек, експлозии, създаване на дубликат на текущия модел, рендъринг на видео изображение, както и на OpenGL, различни ефекти за околна среда и още много, буквално стотици възможности.

Blender изисква определен ресурс от компютъра, но предвид неговите професионални възможности и сложните функции, които извършва, това е напълно обяснимо.

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler

Blender

Прочетете още:  Adobe Premiere Elements 2019 download - редактиране на видео

Addons

  • [collapse]

Лиценз: Безплатен/GPL

Download: Portable Blender 2.81a

5/5 (1 Review)