TuxGuitar 1.5.2 Final download – писане на музика

0
2186
TuxGuitar 1.5.2 Final download - писане на музика

TuxGuitar е лесен за използване оупън-сорс софтуер, който дава възможност за композиране на музика и партитури в многопистов вариант, с различни темпа, ритъм и много други инструменти.

TuxGuitar 1.5.2 Final download - писане на музика 1

С тази програма може да се композира собствена музика, която може да се прослушва и предлага още допълнителни инструменти. Програмата е кросплатформена и е налична за Linux, Windows и Mac OS X.

Интерфейсът е изчистен и добре организиран. Всеки потребител, който е имал достъп до подобен вид програми не би трябвало да срещне затруднения при използването на TuxGuitar.

Когато TuxGuitar бъде отворен, се вижда празно петолиние, готово за попълване. При композиране могат да се въвеждат различни стойности на нотите – шестдесетичетвъртини, тридесетидвевторини, шестнадесетини, осмини, четвъртини, половини и цели ноти. Могат да се точкуват, като е възможно и двойно точкуване. Програмата позволява използването на триоли, квартоли, квинтоли, секстоли, септимоли, новемоли, до 13.

TuxGuitar

 

В програмата могат да бъдат въвеждани различни размери, равноделни и неравноделни, както и различни темпа, от бавни до бързи и избиране на нотен ключ. Разполага с инструмент за транспониране на композиция и на отделни акорди, които могат да се приложат само за текущата писта или за всички писти. За улеснение се предлагат в готов вид различни гами, с обозначени хроматични знаци, а нотите се показват на дигиталния фингърборд визуално.

При композиране могат да бъдат прилагани ефекти към дадена нота или група от ноти като вибрато, бенд, тремоло бар, приплъзване, dead note, hammer-on и pull off и други. Могат да се добавят повторения на определени от потребителя места, с точно определен брой. Предлага се възможност за копиране и клониране на писти, виртуален фингърборд за китара, виртуално пиано, матрица, като по време на просвирване се отбелязва позицията на всеки един тон.

Прочетете още:  Nero Video 2020 22.0.00700 Final download - редактиране на видео

Всяка писта може да бъде от различен инструмент – различни видове китари – акустична, електрическа с оувърдрайв, чиста, с дисторжън, заглушена; различни типове бас китари – електрически, акустичен, дясна ръка с пръсти, дясна ръка с перо, джаз бас, бас фънкажи, баз без прагове (fretless), плюс още много инструменти като различни типове пиана, органи, клавесини, хармоники, акордеони, барабани и други.

Всяка една част от композицията може да бъде изсвирена, както и цялата композиция. Просвирването може да е многопистово или само пистите, които е избрал потребителят. При самото просвирване TuxGuitar автоматично премества основния изглед към реда, който бива изсвирван в момента.

TuxGuitar може да отваря файлове, които са създадени с GuitarPro, PowerTab и TablEdit.

Промени спрямо миналата версия:

spoiler:
String count range moved to 1 – 25
New Oxygen Dark skin created for dark themes
New synth host plugin with FX support
Native VST support (only for Windows/GNULinux releases) for the new synth host plugin.
Zomm in/out support
Several bugs fixes

Лиценз: Безплатен/LGPL

Download: TuxGuitar 1.5.2 Final Windows x86

Download: TuxGuitar 1.5.2 Final Linux binary files x86

Download: TuxGuitar 1.5.2 Final Linux binary files x86_x64

Download: TuxGuitar 1.5.2 Final Linux Ubuntu binary files x86

Download: TuxGuitar 1.5.2 Final Linux Ubuntu binary files x86_x64

Download: TuxGuitar 1.5.2 Final Mac OS X 10.5+ x86

Download: TuxGuitar 1.5.2 Final Mac OS X 10.5+ x64

0/5 (0 Reviews)