Comodo Dragon 72.0.3626.81 Final download – интернет браузър

0
871
Comodo Dragon 72.0.3626.81 Final download - интернет браузър

Comodo Dragon е интернет браузър базиран на Chromium, който набляга на сигурността, бързината и на други полезни допълнителни функции.

Comodo Dragon 72.0.3626.81 Final download - интернет браузър 1

Comodo Dragon се цели в повишена сигурност, която да предлага на потребителите докато те сърфират в интернет. Това става благодарение на защитени Comodo DNS сървъри, които се предлагат да бъдат използвани още в инсталацията на браузъра.

Самата инсталация е лесна и преминава безпроблемно, като от потребителя се изисква намеса за настройването на някои опции като опционална възможност за направата на portable версия, която не се нуждае от инсталация и потребителският профил ще отиде на конкретно указано място, смяна на директорията за инсталиране на браузъра, внасяне на история, отметки, пароли и пр. информация от други браузъри, както избор дали Comodo Dragon да бъде браузър по подразбиране за операционната система.

Както споменахме малко по-горе, на потребителя се дава възможност да избере дали иска да използва защитените DNS сървъри на Comodo, като това може да стане само за браузъра, както и за целия компютър и всички програми, игри и приложения

Comodo Dragon

 

Веднага след като инсталацията приключи Comodo Dragon пита дали да стане браузър по подразбиране, ако преди това не е избран да бъде такъв, а след това предлага да се инсталира Adobe Flash Player.

Поради причината, че кодът на Comodo Dragon е базиран на Chromium то и интерфейсът е много сходен с тези на Chromium и Google Chrome, което е в плюс за потребителите на тези браузъри, защото ще се чувстват в свои води и всичко, което потърсят ще се намира на местата, където очакват. Повечето функции също са заимствани от тези два браузъра.

Както може да се очаква от всеки един модерен браузър Comodo Dragon също предлага браузване в табове, сигурен режим на сърфиране, отметки, история, мениджър на пароли, увеличаване и намаляване на страниците, принтиране, вграден даунлоуд мениджър, сърфиране в режим пълен екран, смяна на скиновете, слагане на главна парола за достъп до другите пароли, възможност за инсталиране на добавки и още.

Прочетете още:  Cyberfox 52.9.1 Final download - интернет браузър

В горния десен ъгъл са на разположение няколко полезни бутона като webinspector, където може да се провери всяка една текуща страница дали е сигурна, бутон за настройка на споделянията в социалните мрежи по лесен начин само с влачене, приставка за сваляне на видео от различни сайтове, както и бутона за настройки.

Comodo Dragon

 

Интересна функция, която предлага Comodo Dragon е възможността за влизане в sandbox режим, който представлява виртуална среда, която е независима от компютъра и по този начин може да се сърфира безопасно в интернет, без да съществува риск за заразяване на реалната операционна система. За тази функция обаче се изсква да има инсталиран Comodo Internet Security.

Интернет браузърът Comodo Dragon работи много бързо и е идеален за потребители на Chromium и Google Chrome, които търсят повишена сигурност и защита. Разбира се, други потребители също могат да се възползват от функциите, сигурността и бързото зареждане на страниците използвайки този браузър.

Промени спрямо миналата версия:
>Fixed defect on update that caused the spell checker support to fail
„Use a prediction service to load pages more quickly“ option fixed
„Use a prediction service to help complete searches and URLs typed in the address bar“ option fixed

Лиценз: Безплатен

Download: Comodo Dragon 72.0.3626.81 Final

0/5 (0 Reviews)

Leave a Reply

avatar
  Абониране  
Извести ме за