Comodo Dragon 79.0.3945.79 Final download – интернет браузър

0
1004
Comodo Dragon 72.0.3626.81 Final download - интернет браузър

Comodo Dragon е интернет браузър базиран на Chromium, който набляга на сигурността, бързината и на други полезни допълнителни функции.

Comodo Dragon 79.0.3945.79 Final download - интернет браузър 1

Comodo Dragon се цели в повишена сигурност, която да предлага на потребителите докато те сърфират в интернет. Това става благодарение на защитени Comodo DNS сървъри, които се предлагат да бъдат използвани още в инсталацията на браузъра.

Самата инсталация е лесна и преминава безпроблемно, като от потребителя се изисква намеса за настройването на някои опции като опционална възможност за направата на portable версия, която не се нуждае от инсталация и потребителският профил ще отиде на конкретно указано място, смяна на директорията за инсталиране на браузъра, внасяне на история, отметки, пароли и пр. информация от други браузъри, както избор дали Comodo Dragon да бъде браузър по подразбиране за операционната система.

Както споменахме малко по-горе, на потребителя се дава възможност да избере дали иска да използва защитените DNS сървъри на Comodo, като това може да стане само за браузъра, както и за целия компютър и всички програми, игри и приложения

Comodo Dragon

 

Веднага след като инсталацията приключи Comodo Dragon пита дали да стане браузър по подразбиране, ако преди това не е избран да бъде такъв, а след това предлага да се инсталира Adobe Flash Player.

Поради причината, че кодът на Comodo Dragon е базиран на Chromium то и интерфейсът е много сходен с тези на Chromium и Google Chrome, което е в плюс за потребителите на тези браузъри, защото ще се чувстват в свои води и всичко, което потърсят ще се намира на местата, където очакват. Повечето функции също са заимствани от тези два браузъра.

Прочетете още:  Adblock Plus for Google Chrome 3.6.3 Final download

Както може да се очаква от всеки един модерен браузър Comodo Dragon също предлага браузване в табове, сигурен режим на сърфиране, отметки, история, мениджър на пароли, увеличаване и намаляване на страниците, принтиране, вграден даунлоуд мениджър, сърфиране в режим пълен екран, смяна на скиновете, слагане на главна парола за достъп до другите пароли, възможност за инсталиране на добавки и още.

В горния десен ъгъл са на разположение няколко полезни бутона като webinspector, където може да се провери всяка една текуща страница дали е сигурна, бутон за настройка на споделянията в социалните мрежи по лесен начин само с влачене, приставка за сваляне на видео от различни сайтове, както и бутона за настройки.

Comodo Dragon

 

Интересна функция, която предлага Comodo Dragon е възможността за влизане в sandbox режим, който представлява виртуална среда, която е независима от компютъра и по този начин може да се сърфира безопасно в интернет, без да съществува риск за заразяване на реалната операционна система. За тази функция обаче се изсква да има инсталиран Comodo Internet Security.

Интернет браузърът Comodo Dragon работи много бързо и е идеален за потребители на Chromium и Google Chrome, които търсят повишена сигурност и защита. Разбира се, други потребители също могат да се възползват от функциите, сигурността и бързото зареждане на страниците използвайки този браузър.

Промени спрямо миналата версия:

  • Updated to Chromium 79 codebase.

Лиценз: Безплатен

Download: Comodo Dragon 79.0.3945.79 Final

0/5 (0 Reviews)