HTTPS Everywhere 2018.10.31 Final download – интернет криптирана връзка

0
983
HTTPS Everywhere 2018.10.31 Final download - интернет криптирана връзка

HTTPS Everywhere е добавка за най-използваните интернет браузъри, която е създадена със сътрудничеството на Tor Project и Electronic Frontier Foundation, и предоставя подсигурена криптирана връзка със сайтове чрез HTTPS.

HTTPS Everywhere 2018.10.31 Final download - интернет криптирана връзка 1

Поддържаните браузъри са Mozilla Firefox, Opera и Google Chrome.

Много сайтове в интернет имат ограничено HTTPS криптиране, като са трудни за използване, могат да ви препратят към страници, които не са криптирани или пък самата страница да е криптирана, но пък да има линкове към некриптирани сайтове. HTTPS Everywhere решава тези проблеми като пренаписва всички заявки към подобни сайтове в HTTPS.

Трябва да се има предвид, че не всички сайтове се поддържат, а само такива, които имат HTTPS криптиране, което е спряно по някаква причина. Сайтовете, които се поддържат могат да се прегледат от менюто на добавката в самия браузър.

HTTPS Everywhere

 

Целта на приставката е да намали рисковете от man-in-the-middle атаки, като следи за несигурни връзки и ще ви алармира при атакаи срещу браузъра. Можете допълнително да вдигнете нивото на сигурността като включите SSL Observatory, проект, който е насочен към изследването на сайтове, които използват HTTPS криптиране и техните сертификати.

Промени спрямо миналата версия:
Ensure the ‘Block all unencrypted requests’ interstitial page catches more HTTPS misconfigurations (#16418)
Allow users to disable HTTPS Everywhere on specific sites. Add additional UX controls in the options page for this. (#10041)
Adding ‘scope’ to update channels, which defines regex limiting the URLs an update channel is allowed to operate on (#16430)
Bundled ruleset updates

Лиценз: Безплатен

Download: HTTPS Everywhere 2018.10.31 Final Mozilla Firefox

Download: HTTPS Everywhere 2018.10.31 Final Opera 15+

Прочетете още:  Portable Mozilla Firefox 74.0 Final download - интернет браузър

Download: HTTPS Everywhere 2018.10.31 Final Google Chrome

0/5 (0 Reviews)