Mozilla Firefox 73.0.1 Final download – интернет браузър

1
10541
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

Mozilla Firefox е бърз и мощен оупън сорс уеб браузър. Даден на достояние на потребителите през 2004 – та година, той бързо става любим уеб браузър на широка група от хора.

Mozilla Firefox 73.0.1 Final download - интернет браузър 1

Трябва да се отбележи фактът, че Firefox е първият браузър в света, който се явява пряк конкурент на Microsoft Internet Explorer и се бори с неговото господство. Оттогава Firefox е винаги в топ 3 на използваните браузъри. Ключът за успеха са добрият и изчистен интерфейс, както и уникални възможности за настройване на външния вид и различните елементи, които никой браузър до ден днешен не предоставя, бързина и изключително висока сигурност. Браузърът е особено популярен сред разработчиците, защото е оупън сорс.

Наличен е за Linux, Mac OS X, Android и Windows.

Mozilla работи усилено и влага голям ресурс в това сърфирането да е бързо, сигурно, лесно и безпроблемно. Те са едни от първите, които внасят таб браузването, което след това много други браузъри приеха като основна черта.

Скоростта е друга характерна черта на Firefox. Той показва завидна бързина при зареждането на страницата и работата със скриптове, благодарение на JagerMonkey JavaScript енджина. Графичното рендиране също е на много високо ниво. Защитата срещу крашвания се грижи само проблемният плъгин да спре работа, а не целият браузър. Рестартирайки страницата, се рестартират всички плъгини, които са имали проблем.

Mozilla Firefox

В сигурността Mozilla Firefox също са пионери. Едни от първите, които внасят Private Browsing режим, където не се записва история, проследяващите куукита се изтриват, паролите, търсенията, свалянията и дори кешираното съдържание също се изтриват. Също така се следи за съдържанието на посещаваните страници, така нареченото Content security, anti-phishing технология и antivirus/antimalware интеграция, които всички заедно осигуряват, колкото се може по-безопасно сърфиране в Мрежата. Предлага се и опцията „Do Not Track“, която ви дава възможност вие да решите как да споделяте информацията относно вас, и дали да споделяте каквато и да е информация.

Една от най-добрите черти на Firefox също така е високото ниво на къстъмизация. Просто цъкате с десен бутон на навигейшън туулбара, за да изберете режим на къстъмизация и можете с просто влачене да настроите най-различни елементи от бутони, до цели туулбарове, с възможност да им променяте местата и да добавяте нови.

Прочетете още:  Adblock Latitude Pale Moon browser 5.0.1 Final download

Синхронизиращата услуга ви дава възможност да запазите отдалечено вашите пароли, буукмаркове и история и да ги достъпвате от различни машини и местоположения.

При добавките, или така наречените extensions, Firefox са пионери. Те изграждат огромна екосистема от най-различни добавки, с които можете да измените до неузнаваемост вашия браузър, настройвайки го по уникален за вас начин, а също така и да придобие най-различни възможности като сваляне и конвертиране на видео, изследване на сайтове, превеждане на страници, най-различни скинове и персонализации (Personas), даунлоуд мениджъри и хиляди други.

За потребителите, които са заинтересовани, могат да пробват и portable версията, която не се нуждае от инсталация Mozilla Firefox portable.

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler
  • Fixed crashes on Windows systems running third-party security software such as 0patch or G DATA (bug 1610790)
  • Fixed loss of browser functionality in certain circumstances such as running in Windows compatibility mode or having custom anti-exploit settings (bug 1614885)
  • Resolved problems connecting to the RBC Royal Bank website (bug 1613943)
  • Fixed Firefox unexpectedly exiting when leaving Print Preview mode (bug 1611133)

 

  • [collapse]

Лиценз: Безплатен

Download: Mozilla Firefox 73.0.1 Final на български за Windows x86

Download: Mozilla Firefox 73.0.1 Final на български за Windows x64

Download: Mozilla Firefox 73.0.1 Final на английски за Windows x86

Download: Mozilla Firefox 73.0.1 Final на английски за Windows x64

Download: Mozilla Firefox 73.0.1 Final на български за Linux x86

Download: Mozilla Firefox 73.0.1 Final на български за Linux x64

Download: Mozilla Firefox 73.0.1 Final на английски за Linux x86

Download: Mozilla Firefox 73.0.1 Final на английски за Linux x64

Download: Mozilla Firefox 73.0.1 Final на български за Mac OS X

Download: Mozilla Firefox 73.0.1 Final на английски за Mac OS X

Download: Mozilla Firefox 73.0.1 Final за други езици и архитектури

5/5 (1 Review)

1
Leave a Reply

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментари
0 Последователи
 
Коментари с най-много реакции
Най-горещ коментар
1 Автори на коментари
Валсо Автори на последни коментари
  Абониране  
нови стари оценка
Извести ме за
Валсо
Потребител

Изброените неща са много хубави функции, но поведението на Мозила, което е тип „Майкрософт“ по отношение на обновяванията, не е никак хубаво. От 62-ра или 63-та версия премахнаха опциите потребителят да може да избира дали да се прави проверка за ъпдейт или да забрани обновяванията изобщо. Което е именно майкрософтското поведение „вземи този ъпдейт и търпи всичко, което не ти харесва“.