Pale Moon 28.9.3 Final download – интернет браузър

0
1373
Adblock Latitude Pale Moon browser 5.0.1 Final download

Pale Moon е браузър, който е базиран на Mozilla Firefox, като напълно запазва функционалността на Firefox и добавя още много функции и опции, които Firefox няма, а в същото време запазва стария външен вид и не следва Australis стратегията.

Pale Moon 28.9.3 Final download - интернет браузър 1

Наличен е за Linux, Windows, Android и неофициално за Mac OS X.

Както вече споменахме, възможностите, които има Firefox са покрити напълно от този браузър, затова няма да ги описваме наново. Firefox е известен със своите високи възможности за къстъмизация, като Pale Moon не му отстъпва. Напротив, той може да се къстъмизира дори повече от Firefox, което го прави най-добрият браузър на пазара в това отношение.

Въпреки че Pale Moon е базиран на Mozilla Firefox, пътищата им отдавна се отдалечиха и нямат много общо помежду си. От версия 26.0.0 вече не се използва енджинът Gecko, а се използва енджинът Goanna. Разработен почти от нулата, Pale Moon се стреми да предостави бързо и сигурно сърфиране в мрежата, в комбинация със стария и добре познат и приет интерфейс.

Направени са редица оптимизации за увеличаването на скоростта и бързодействието и е специално оптимизиран за работа с новите модерни процесори.

Има и специална версия за машини с по-слаби процесори и специално за нетбууци, които са с Atom процесори. Обърнато е специално внимание на стабилността на браузъра, което води до по-малко забивания и сривове. Бързината също е крайъгълен камък за разработчиците, като успели да го направят по-бърз от Firefox.

Pale Moon

 

Ако сте потребител на Firefox и искате да изпробвате Pale Moon, то няма нищо по-лесно от това, защото всичко е на 99% съвместимо. Разработчикът предлага инструмент за миграция, с който лесно можете да прехвърлите всички ваши настройки като пароли, теми, приставки в Pale Moon. Възможен е и начин без този инструмент, просто прехвърляте вашия профил в работната папка на Pale Moon, която се казва Moonchild Productions.

От екипа на Pale Moon уверяват своите потребители, че ще продължават да предоставят познатия интерфейс и набор от бутони и няма да тръгнат по линията Australis на Firefox, което допълнително допринася за наплив от фенове, които не са доволни от външния вид на Firefox, където се промени не само външния вид, но бяха орязани и доста от възможностите за къстъмизация, един от главните им козове.

Прочетете още:  Portable Pale Moon 28.9.3 Final download - интернет браузър

Важно е да се отбележи, че докато поне 95% от добавките за Firefox са напълно съвместими с Pale Moon, то познатия на широк кръг потребители Ad-Block plus създава проблеми и от екипа на Pale Moon разработиха Adblock Latitude, който използва същите филтри като ABP и е специално създаден за Pale Moon.

Със своите, бързина, стабилност, почти неограничени възможности за настройка и множество опции, повече, отколкото при Firefox, Pale moon е един чудесен браузър за всеки, който иска да опита нещо различно и в същото време нещо познато.

Браузърът се предлага и в portable (портъбъл) вариант, който не изисква инсталиране Pale Moon portable.

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler

  • Fixed a potential vulnerability in the zip file reader.
  • Fixed a potential vulnerability in the JavaScript JIT compiler related to aliases.
  • Ported several upstream devtools fixes (addresses CVE-2020-12392 and CVE-2020-12393).
  • Improved memory safety of some WebAudio calls.
  • Improved memory safety in the XUL window destructor.
  • Unified XUL Platform Mozilla Security Patch Summary: 3 fixed, 3 Defense-in-depth, 16 not applicable.

[collapse]

Лиценз: Безплатен

Download: Pale Moon 26.5.0 Final Windows XP

Download: Pale Moon 28.9.3 Final Windows /7/8/8.1/10 x86

Download: Pale Moon 28.9.3 Final Windows /7/8/8.1/10 x64

Download: Pale Moon 28.9.3 Final Linux binary x86

Download: Pale Moon 28.9.3 Final Linux binary x64

Download: Pale Moon 28.9.3 Final Ubuntu/Debian PPA

Download: Pale Moon 28.9.3 Final Arch Linux

Download: Pale Moon Android Final

Download: Pale Moon 25.4.0b3 Final Mac OS X

0/5 (0 Reviews)