Portable Chromium 61.0.3153.0 download – интернет браузър

0
981
Ubuntu получава по-гладко видео възпроизвеждане в Chromium с VA-API хардуерно ускорение

Portable Chromium е интернет браузър, който е с отворен код и служи за основа на Google Chrome. Известен е със своята бързина и простота на използване.

Portable Chromium 61.0.3153.0 download - интернет браузър 1

Именно Chromium е браузърът, който Google Chrome използва за своя основа и на когото използва енджина.

Разликите между Chromium и Google Chrome не са чак толкова много. Chromium просто е по-лека версия на Google Chrome, като предоставя почти същата функционалност и опции. Chromium също има поддръжка за разширения и смяна на темите, предлага табове, добавяне на буукмаркове и същия минималистичен дизайн. Наличен е за Linux, Windows, Mac OS X, Android, Chromium OS, BSD.

Понеже версията е portable, браузърът не се нуждае от инсталация, което го прави особено удобен, защото може да си го носите с вас на флашка, а и не оставя следи в операционната система.

Portable Chromium

 

Има някои съществени разлики между двата браузъра обаче:

– Google Chrome идва с готов и интегриран flash player, а Chromium не. – функцията за автоъпдейт, наречена GoogleUpdate също липсва при Chromium. – няма я забраната за използване на добавки/разширения, които не са хостнати при Chrome Web Store. – няма я функцията за анонимно изпращане на статистика за извършвани в браузъри действия и краш репорти. – няма го RLZ tracking, чиято цел е да предлага реклами и оферти, според действията и предпочитанията на потребителя. – по подразбиране Chromium поддържа само WebM, Vorbis и Theora кодеците за HTML5 възпроизвеждане и за видео тагове.

Въпреки разликите между двата браузъра, Portable Chromium е бърза и лека алтернатива за сигурно сърфиране в интернет. Добър избор за всеки потребител, който търси простичък интерфейс. Предлага се и версия с нормален инсталатор Chromium installer.

Прочетете още:  Firefox Hybrid 49.0.1 download

Промени спрямо миналата версия:
Enabled experimental Widevine CDM support

Лиценз: Безплатен/BSD License

Download: Portable Chromium 61.0.3153.0

0/5 (0 Reviews)