Portable Pale Moon 28.9.0.2 Final download – интернет браузър

0
923
Adblock Latitude Pale Moon browser 5.0.1 Final download

Portable Pale Moon е браузър, който е базиран на Mozilla Firefox, като напълно запазва функционалността на Firefox и добавя още много функции и опции, които Firefox няма, а в същото време запазва стария външен вид и не следва Australis стратегията.

Portable Pale Moon 28.9.0.2 Final download - интернет браузър 1

Наличен е за Linux, Windows, Android и неофициално за Mac OS X.

Portable е версия, която не се нуждае от инсталация и по този начин може да бъде винаги с вас на преносимо устройство. Друг плюс е, че не оставя никакви следи в операционната система, в която се стартира.

Въпреки че Portable Pale Moon е базиран на Mozilla Firefox, пътищата им отдавна се отдалечиха и нямат много общо помежду си. От версия 26.0.0 вече не се използва енджинът Gecko, а се използва енджинът Goanna. Разработен почти от нулата, Pale Moon се стреми да предостави бързо и сигурно сърфиране в мрежата, в комбинация със стария и добре познат и приет интерфейс. Направени са редица оптимизации за увеличаването на скоростта и бързодействието и е специално оптимизиран за работа с новите модерни процесори.

Има и специална версия за машини с по-слаби процесори и специално за нетбууци, които са с Atom процесори. Обърнато е специално внимание на стабилността на браузъра, което води до по-малко забивания и сривове. Бързината също е крайъгълен камък за разработчиците, като успели да го направят по-бърз от Firefox.

Ако сте потребител на Firefox и искате да изпробвате Pale Moon, то няма нищо по-лесно от това, защото всичко е на 99% съвместимо. Разработчикът предлага инструмент за миграция, с който лесно можете да прехвърлите всички ваши настройки като пароли, теми, приставки в Pale Moon. Възможен е и начин без този инструмент, просто прехвърляте вашия профил в работната папка на Pale Moon, която се казва Moonchild Productions.

Portable Pale Moon

 

Прочетете още:  Portable Mozilla Firefox 74.0 Final download - интернет браузър

От екипа на Pale Moon уверяват своите потребители, че ще продължават да предоставят познатия интерфейс и набор от бутони и няма да тръгнат по линията Australis на Firefox, което допълнително допринася за наплив от фенове, които не са доволни от външния вид на Firefox, където се промени не само външния вид, но бяха орязани и доста от възможностите за къстъмизация, един от главните им козове.

Важно е да се отбележи, че докато поне 95% от добавките за Firefox са напълно съвместими с Portable Pale Moon, то познатия на широк кръг потребители Ad-Block plus създава проблеми и от екипа на Pale Moon разработиха Adblock Latitude, който използва същите филтри като ABP и е специално създаден за Pale Moon.

Със своите, бързина, стабилност, почти неограничени възможности за настройка и множество опции, повече, отколкото при Firefox, Pale moon е един чудесен браузър за всеки, който иска да опита нещо различно и в същото време нещо познато.

Браузърът се предлага и във вариант с нормален инсталатор Pale Moon.

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler

This is a small bugfix update addressing 2 more important issues in 28.9.0:

  • Fixed an issue with browser migration and initialization code causing various browser run-time problems.
  • Fixed an issue with cache behavior where some users would have trouble having their windows and tabs restored in „soft refresh“ mode (see v28.9.0 release notes).
    To solve this, we reverted to the previous (pull from cache) mode for now while we investigate the cause.

 

[collapse]

Лиценз: Безплатен

Download: Portable Pale Moon 28.9.0.2 Final x86

Download: Portable Pale Moon 28.9.0.2 Final x64

5/5 (1 Review)

Leave a Reply

avatar
  Абониране  
Извести ме за