Alcohol 52% 2.0.3 Final download

0
1030
Alcohol 52% 2.0.3 Final download

Alcohol 52% е безплатен софтуер, който позволява да се зареждат образи на оптични дискове, без да има нужда от физическо оптично устройство.

Alcohol 52% 2.0.3 Final download 1

Инсталацията е типична и потребителите няма да срещнат никакви трудности. Понеже се използва SPTD (SCSI Pass Through Direct), който се използва и от Daemon Tools, на първия етап от инсталацията се изисква рестарт.

Интерфейсът е добре подреден с лесно разбираеми функции. Главната цел е да се предостави възможност да се зареждат образи (имиджи) на оптични дискове, без реалната нужда от физическо оптично устройство.

Alcohol 52

Alcohol 52% ще създаде виртуални оптични устройства, в което потребителят може да зарежда своите образии да чете от тях. Максималният брой на виртуалните устройства е 31. Това е особено полезно за потребители, на които им е омръзнало постоянно да вадят и слагат дискове в оптичните си устройства или пък за потребители, които искат да направят бекъп на ценна информация и да я съхранят на още едно място.

Друг плюс при използването на CD и DVD по този начин е скоростта на четене, която е много по-бърза, отколкото при обикновено оптично устройство и достига до 200Х.

Alcohol 52%поддържа голям брой формати като CD-XA, CD-DA, CD-ROM, Photo CD, CD+G, Video CD, предлага поддръжка на мултисесийни формати за CD и DVD, пълна поддръжка на Firewire IEEE-1394 устройства, както и USB протоколи.

Допълнтелно се предлагат аудо конвертор, iSCSI Sharing Center, търсачка за имиджи и други.

Alcohol 52% е мощен емулиращ софтуер, който е много полезен за определена група потребители. Като недостатък може да се отбележи липсата на възможност за запис на дискове. Опция, която можете да намерите при Alcohol 120%.

Прочетете още:  IsoBuster 4.3 Final download

Промени спрямоминалата версия:
ADD support for more drives
FIX Minor bugs reported by users.

Лиценз: Ad-Supported

Download: Alcohol 52% 2.0.3 Final

0/5 (0 Reviews)