CDex 2.23 Final download – конвертиране на аудио, CDA, WAV, MP3

0
1082
Portable CDex 2.09 Final download - конвертиране на аудио

Със CDex всеки един потребител лесно може да рипва музикални дискове и да конвертира в MP3 и WAV.

CDex 2.23 Final download - конвертиране на аудио, CDA, WAV, MP3 1

CDex е изключително полезна програма за потребители, които искат да свалят своята музика от дискове, които са във формат AudioCD и да я конвертират в MP3. По този начин могат да направят бекъп на диска си и музиката им да е на сигурно място. CDex предлага и CDDB (Compact Disc Database), чрез който се извлича информация за музикалните файлове.

Инсталацията е много лесна, но потребителите трябва да внимават, защото се предлагат програми от трети страни. В нашия случай се предлагаше програмата AVG Zen. За да са сигурни потребителите, че няма да инсталират подобни нежелани програми по невнимание, могат да се обърнат към инструмента Unchecky, който ще се погрижи за това.

Интерфейсът е добре организиран и за няколко минути всеки един потребител може да се ориентира как се работи с програмата. Може да се избира между няколко опци свързване с рипване, според нуждите на потребителя – рипване на CD към WAV, рипване към MP3, рипване на конкретна секция от диска към MP3.

Отделно могат да бъдат избрани опциите конвертиране на WAV към MP3 и обратното – конвертиране на MP3 към WAV.

CDex

 

CDex дава възможност за настройване на качеството на изходния файл като може да се избере битрейт, енкодер по избор, VBR метод, VBR качество, и други настройки по самия енкодер. Дава се възможност и за създаване на плейлисти, които могат да бъдат запазвани в M3U и PLS формат, както и вграден плейър, с който могат да бъдат прослушвани файловете.

Зареждането на файловете става лесно, след избирането на желано действие по конвертиране и рипване. Тогава програмата пита от коя директория да чете и листва всички файлове, които се намират в директорията и са съвместими за съответната опция. При зареждането се дава информация какъв тип е файлът, кога е създаден, как се казва, времетраене и къде се намира.

Прочетете още:  Blindwrite 7.0.0.0 download

Ако потребителят иска изходните файлове да отидат в директория различна от тази по подразбиране, CDex дава възможност да се настрои всяка една директория като изходна точка. При избирането на опция, която е свързана с рипване на дискове, се дава възможност и за избор на оптично устройство. Предлага се и опция за нормализиране на аудио файловете.

Файловите формати, които се поддържат са APE, FLAC, WAV, OGG и MP3, а енкодерите, които се предлагат са много, някои от които Microsoft WMA encoder, Yamaha VQF encoder, Lame MP3 encoder, Ogg Vorbis encoder, FLAC encoder, WAV output encoder, Gogo-no-coda encoder, NTT VQF encoder, Windows WMA8 encoder и още.

Работата по конвертирането се извършва много бързо, а по време на процеса на рипване могат да се добавят данни към файловете благодарение на различните таг формати, които се предлагат, като ID3v1 и ID3v2 например. Допълнително се предлага запис на дискове, както и запис на звук от устройство, което е свързано аналогово към звуковата карта.

В опциите има интересни функции за настройване като различни настройки по нормализирането на аудио файловете, настройки за изходните директории и преименуването на файловете, настройки за рипване от дискове, настройки на енкодерите и инструментите за тагове, както и настройки за CDDB.

CDex е ефикасен, бърз и лесен за употреба инструмент, който може да се окаже незаменим в различни ситуации. Безпроблемната му работа и приятния интерфейс го правят един от най-предпочитаните продукти в тази сфера. Прогрмата има и portable версия, която не се нуждае от инсталация CDex portable.

Лиценз: Безплатен/Ad-Supported

Промени спрямо миналата версия:

  • Several bug fixes

Download: CDex 2.23 Final

0/5 (0 Reviews)