UltraISO 9.7.0.3476 download – CD/DVD/ISO

0
1359
UltraISO 9.7.0.3476 download - CD/DVD/ISO

UltraISO е софтуер, с който лесно могат да бъдат създавани, редактирани или конвертирани различни CD/DVD/ISO имиджи.

UltraISO 9.7.0.3476 download - CD/DVD/ISO 1

Програмата дава лесен начин за създаване на CD/DVD/ISO образи, както и редактирането и конвертирането им. Буутъбъл имиджите също могат да бъдат редактирани директно. Могат да бъдат създавани имиджи от определени файлове или папки.

Интерфейсът не е особено привлекателен и за някои начинаещи потребители може да изглежда прекалено технически, което може да изглежда малко плашещо за тях в началото.

UltraISO поддържа голям брой формати, някои от които CUE, CCD, BIN, MDF, IMG, VCD, BWT, DMG, IMA,NRG, и още, като общият брой на поддържаните формати е 40, а програмата дава възможност за конвертиране от и към всеки един от тях.

UltraISO

Интересна опция на UltraISO е възможността за създаване на виртуални оптични устройства точно както Daemon Tools или Vitual CloneDrive например. Максималният брой тук е до 8 устройства, които би трябвало да са достатъчни за свършването на всякакви задачи, като в тях могат да бъдат зареждани всякакви видове имиджи.

UltraISO може да създава различни имиджи като CD/DVD, буутъбъл CD/DVD, UDF DVD, DVD Video, XBOX DVD, PS2 CD, PS2 DVD, Hybrid CD, Unix/Linux CD, Audio CD, Mixed Mode CD и дори имидж от флопи дисково устройство, а също така и с него може да бъде направена буутваща флашка на различни операционни системи.

Могат да се създават чексуми, да се компресира ISO, да се разкомпресира и да се тества ISZ, да се провери диск за грешки, както и да бъде направин запис директно от програмата, стига потребителят да има подходящо оптично устройство за целта. Могат да се екстрактват файлове от имидж файлове, както и да бъдат добавяни нови файлове към тях.

Прочетете още:  Portable CDBurnerXP 4.5.8.7128 Final download - запис на CD/DVD

В настройките се виждат важни опции, които биха били полезни за по-напредналите потребители като показване на скрити атрибути, промяна на работната директория, скриване или показване на диалога за сесиите, дали при запазване на ISO то да бъде разкомпресирано, както и дали да бъдат създавани чексуми към него, генериране на чексуми за ISO файлове, различни настройки при запис на дискове, смяна на буква на виртуално оптично устройство и пр. Програмата се интегрира и в контекстното меню, което прави лесно записването на диск, зареждането му и други полезни опции много лесни, само с десен клик върху файла.

Със своя огромен брой поддържани формати и богата функционалност, UltraISO е изключително полезен инструмент за всякакви потребители, който се е доказвал неведнвъж през изминалите години.

Промени спрямо миналата версия:

Improved writing disk image feature, can create bootable flash drive from more ISO images including Windows 10 June edition and Windows Server 2016/2012 R2
Supports making bootable USB disk with ExFAT volume (Xpress Boot)
Can make bootable USB disk from ISO image of Acronis True Image 2017 Rescue Media (RAW)
Supports detecting virtual drive(s) of Alcohol 120% v2.0.3.9902 on Windows 10

Лиценз: Demo

Download: UltraISO 9.7.0.3476

0/5 (0 Reviews)