Calibre 4.8.0 Final download – четец за електронни книги

0
923
Calibre 3.41.2 Final download - четец за електронни книги

Calibre е известна програма, с помощта на която можете да четете електронни книги и да организирате вашата виртуална библиотека по един лесен и разбираем начин.

Calibre 4.8.0 Final download - четец за електронни книги 1

Програмата е кросплатформена, напълно безплатна и се предлага за Windows и Linux. Интерфейсът е много приятен и добре организиран, което гарантира лесната работа с него.

Добавянето на книги е много лесно, като могат да се избират различни директории. Това става като се използва предназначения за тази цел бутон или с просто влачене в основния прозорец на програмата. Книги могат да се добавят и чрез ISBN код.

Програмата отваря множество формати, а също така позволява и конвертирането от един формат в друг. Някои от поддържаните входни формати са DJVU, CBZ, AZW, PDF, HTML, TXT, RTF, EPUB, AZW3, DOCX, ODT, а изходни – MOBI, ZIP, EPUB, LRF, FB2, PDF и още много други.Когато става въпрос за четене на книга, Calibre е много удобна и предоставя много полезни опции.

Може да се търси по глави в книгата, да се сменят страниците, да се увеличава или намалява шрифтът, да се чете в режим пълен екран, да се променят цветовете, да се отбелязват буукмаркове, да се настройват различни удобни клавишни комбинации,да се сменя шрифтът, да се сменят темите, да се преглежда метадатата на книгата, а се предоставя и възможност за принтиране.

Calibre

 

Calibre дава възможност за създаване на виртуални библиотеки, които могат да бъдат кръщавани с различни имена, да се изтриват или бекъпват, като може да се преминаваот една библиотека в друга. Можете да създадете сървър с книги, да се свържете към iTunes, да сортирате или да търсите книги, да променяте изгледа, да запазвате търсения за бъдещо използване и още.

На потребителя се дава възможност да подрежда книгите по автор, метадата, език, издател, серия, новини и етикети. Лесно може да бъде редактирана метадатата за конкретна книга, като се дава възможност и тя да бъде променяна за няколко книги накуп, да се сложат корици, да се изпращат книги на други устройства.

Интересна възможност, която предоставя Calibre са новините, които могат да бъдат свалени от различни уебсайтове с натискането на един бутон и да бъдат оформени като електронни книги, като могат да се укажат конкретни сайтове, откъдето да бъдат сваляни новините, а може и да бъде насрочено автоматично сваляне.

Прочетете още:  Portable Foxit PDF Reader 9.2.0.9297 download

Програмата има и portable версия, която не се нуждае от инсталиране Calibre Portable.

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler

Съдържание на статията

New features

 • Viewer in flow mode: Add auto-scrolling which can be triggered from the viewer controls and also make smooth scrolling by pressing down the arrow keys configurable
 • Viewer: Allow showing data in left and right margins in addition to headers/footers.

  Closes tickets: 1855121

 • Viewer: Allow right clicking in the lookup panel to zoom in/out.

  Closes tickets: 1857989

 • Viewer: Allow setting colors for the margins when creating new color schemes in Preferences->Colors
 • Viewer: Ctrl+, to show preferences

Bug fixes

 • PDF Output: Fix extracting text from generated PDFs not working if more than 100 characters per font are used in the text.

  Closes tickets: 1857886

 • macOS: Fix viewer controls not using system UI font
 • Viewer: Fix images not being rendered at certain sizes when they are the only content on the page in paged mode with single page per screen.

  Closes tickets: 1857803

 • Viewer: Fix svg links not working.

  Closes tickets: 1857812

 • Viewer: Fix a bug that could allow maliciously crafted EPUB files to read data from files on the computer. Thanks to dozernz for discovering this attack vector.

  Closes tickets: 1857800

 • macOS: Fix regression in previous release that caused link color to be light blue even when not using dark color themes
 • RTF Output: Fix a regression that slowed down conversion of images.

  Closes tickets: 1857732

 • Server viewer: Make the Exit full screen action available in viewer controls.

  Closes tickets: 1857677

 • Viewer: Fix error when trying to change more than a single keyboard shortcut at once

  Closes tickets: 1858117

 • Fix typo causing a harmless error message when downloading covers and only a single cover is found

Improved news sources

 • London Review of Books

[collapse]

Лиценз: Безплатен/GPL

Download: Calibre 4.8.0 Final Windows x86

Download: Calibre 4.8.0 Final Windows x64

Download: Calibre 4.8.0 Final Linux x86_64

5/5 (1 Review)

Leave a Reply

avatar
  Абониране  
Извести ме за