Hiren’s boot CD 15.2 free download

0
427
Hiren's boot CD 15.2 free download

Hiren’s boot CD представлява диск, на който е събран много типове полезен софтуер, който да ви бъде винаги подръка при нужда. Често се среща с абревиатурата HBCD.

Hiren's boot CD 15.2 free download 1

Дискът е буутващ, което означава, че можете да стартирате системата си с него, след което да имате достъп до програмите, които съдържа той.

Вътре ще намерите полезен софтуер от всякакъв вид. Например, в случай, че вашата операционна система е поразена от вирус, в Hiren’s boot CD има добър набор от програми за този проблем. Вътре можете да намерите ClamWin, Malwarebytes Anti-Malware, Spybot Search& Destroy, TDSSKiller на известната компания Kaspersky, също така небезизвестната Avira и още много други.

Ако системата ви има нужда от почистващи инструменти, то можете да се възползвате от ATF Cleaner, мощният CCleaner, Data Shredder, Revo Uninstaller, My Uninstaller и още.

Особено полезни са файловите мениджъри, в случаите, когато операционната система не може да стартира, а вие искате да прехвърлите важни файлове от един дял на друг или да ги прехвърлите на външен носител. Тогава в помощ ще дойдат Dos Navigator, Easy UHA, Explore2fs, File Wizard, File Maven, Total Commanderако ви потрябва браузър то Opera или пък Tor са моментално на ваше разположение.

Има възможност дори да преглеждате и редактирате изображения с Picture Viewer, Photo Filter, Irfan View, да преглеждате текстови файлове с Notepad++, като дори има и хекс редактор HxD.

Ако някой иска да потърси драйвъри, а няма операционна система подръка, за да пусне традиционните програми за инициализиране на хардуера, той лесно може да пусне 3D Chip, Device Doctor, а също така може и лесно да бекъпне вече инсталирани драйвъри с Smart Driver Backup или Double Driver.

За ентусиастите е приготвен добър набор от инструменти за BIOS. Чрез програми като !BIOS, UniFlash, CMOS, BIOS Cracker, Kill CMOS, потребителите лесно могат да флашват, да трият, да редактират и да премахват пароли от BIOS.

Hiren's boot CD

 

За потребителите, които имат проблеми с хард диска са предвидени множество полезни инструменти, сред които са CrystalDiskInfo, която можете да видите здравето на вашия хард диск, температурите му и друга полезна информация, DiskView, с която можете да видите графична карта на диска и да видите точно къде се намира физически даден файл, HDD Regenerator, който е известна програма за възстановяване на лоши сектори.

Прочетете още:  Portable PDF Password Remover 1.6 download

Налични са тестови инструменти на различните производители на хард дискове като ExelStor, Maxtor, Samsung, Toshiba, Western Digital, както и софтуер за форматиране на ниско ниво или така известният Low Level Format, или просто LLF, както и инструменти за промяна на акустичното ниво на хард дискове, ако ви е много шумен и спиране или пускане на функцията S.M.A.R.T., софтуер за създаване на дялове на хард диск, триенето им, оразмеряване и всякакви функции с манипулирането им като GParted, Ranish Partition Manager, Smart Fdisk, Partition Wizard, и дори форматиране на флашки.

Понеже програмите наистина са изключително много и трудно можем да ги опишем тук, със сигурност цялата картина е непълна, но като по-важни могат да се споделят още много DOS инструменти, които ще ви позволят дори да заредите драйвър за USB 3.0, мрежови инструменти за сканиране на IP – та по мрежата като Angry IP Scanner, програми за поправка на връзката ви с интернет Complete Internet Repair, SSH и Telnet клиенти като известния PuTTY, възстановяване на мрежови пароли за Windows с Network Password Recovery, мониторинг на мрежи със SmartSniff, проверка на отворени портове с CurrPorts, SFTP/FTP клиент като WinSCP.

Още премахване на парола на Windows, дефрагментиране на хард диска с инструменти като Defraggler или MyDefrag, инструменти за емулиране на мишка, виртуална клавиатура, премахване на парола от хард диск с ATAPWD, възстановяване на пароли от имейл на Outlook Express, MS Outlook, IncrediMail, Eudora и други, проверка за липсващи библиотеки в Windows с Dependency Walker, преглеждане на процесите с IB Process Manager, отключване на файлове, които не искат да се изтрият с Unlocker, възстановяване на изтрити файлове с Recuva или data Rescue DD, възстановяване на загубени или изтрити дялове от хард диска със Smart Partition Recovery и още тонове и тонове полезен софтуер.

Hiren’s boot CD се е доказал като много добра колекция от необходим за различни ситуации софтуер. От него имат нужда не само професионалистите, а и всеки един обикновен РС потребител.

Лиценз: Безплатен

Download: Hiren’s boot CD 15.2

0/5 (0 Reviews)