MAME 0.215 Final download – ROM емулатор

0
1627
MAME 0.202 Final download - ROM емулатор

Multiple Arcade Machine Emulator или накратко MAME, е аркаден емулатор, който позволява стартирането на ретро аркадни игри и поддържа огромен брой от тях, дори и най-старите, в началото на седемдесетте години.

MAME 0.215 Final download - ROM емулатор 1

За да подкарате игра ще ви трябва нейния ROM, който е подготвен по специален начин, за да може да бъде подкаран с емулиращия софтуер. Ромове има навсякъде в интернет, така че намирането им не е никак трудно. MAME не предоставя GUI и съответно се управлява чрез command line. Чрез тези команди могат да бъдат настройвани различни атрибути на играта като яркост, контраст, резолюция и други.

Ако имате поне един инсталиран ром, можете да стартирате екзето и оттам да стартирате играта. Интерфейсът на емулатора е много лесен и предлага доста опции като смяна на бутоните за игра, различни режими на играта с колко живота да ви пуска, които са били официалните настройки и на реалната аркадна машина и се наричат dip switch и още.

MAME

 

Понеже някои потребители намират употребата без графична среда за трудна, има разработчици, които пускат версии, които са готово компилирани с удобна графична среда. Там трябва просто да се сложат ромовете с игрите в съответната директория по подразбиране или да се укаже нова и да се презаредят, за да ги открие емулаторът. След това се стартират от списък само с дабъл клик. Възможен е дори мултиплейър чрез интернет или LAN с приложението Kailera.

MAME се е доказал през годините като най-добрият емулатор за аркадни игри. Поддържа огромен брой заглавия и използва нищожно количество компютърен ресурс. Емулаторът работи абсолютно безпроблемно под Linux с Wine, а също така има и нейтив фронтенди, които са създадени специално за Linux. Инсталацията варира според дистибуцията.

Прочетете още:  MyTourbook 16.1.0 download

Промени спрямо миналата версия:
https://www.mamedev.org/?p=461

Лиценз: Безплатен

Download: MAME 0.215b Final x86

Download: MAME 0.215b Final x64

Download: MAME 0.215b Final Linux source

0/5 (0 Reviews)