Memtest86 7.4 download – тест на RAM памет

0
460
Memtest86 7.4 download - тест на RAM памет


Memtest86 е програма, която се е наложила като доказан стандарт при тестване на RAM модули за дефекти при x86 и x64 архитектура.

Memtest86 7.4 download - тест на RAM памет 5

Когато някой потребител иска да провери дали неговите RAM модули не са повредени или има съмнения да счита, че това е така, поради безпричинни сини екрани, той има няколко възможности, една след които се нарича Memtest86.

Memtest86 може да е полезен и при тестване на чисто нови компютри, както и при покупка на машина на старо, когато, за да е сигурен потребителят, че няма проблеми с RAM паметта, може да я тества.

След като потребителят се е уверил, че всичко по машината е сглобено както трябва и е проверил волтажите и температурите, той може да пристъпи към тестването на RAM паметта с Memtest86.

Програмата е самостоятелна и не зависи от операционната система, като може да се запише на диск, да се направи флашка с нея или да бъде използвана дори с дискета и флопи. С Memtest86 могат да се хванат почти всички дефекти, които могат да се появят в един модул.

Memtest86 7.4 download - тест на RAM памет 6

Принципът на тестване е много сложен за повечето потребители, но най-просто обяснено той представлява писане по по паметта на различни тестови pattern поредици към различни адреси. Това, разбира се потребителя не го интересува, важното е, че програмата работи повече от перфектно и на него му остава само да буутне от носителя, който е решил да използва и да тества машината.

При наличието на грешки не се притеснявайте, че можете да ги изпуснете, защото те остават на екрана и са с червен цвят, който се вижда отдалеч. За по-добри резултати се счита, че е добре тестовете да продължат над 12 часа, но повечето грешки стават ясни и до минути.

Прочетете още:  Adobe Acrobat Reader DC (2020.6.20042) Final download - отваряне и четене на PDF файлове

Промени спрямо миналата версия:

Added new file blacklist.cfg that contains a list of baseboards that have known MemTest86 boot issues
Added ‘CONSOLEMODE’ config file parameter for specifying the mode of the UEFI console. Setting the console mode determines the resolution of the console (with 0 being the minimum supported resolution of 80×25)
Added ‘BITFADESECS’ config file parameter for specifying the sleep interval in the Bit Fade test (Test 10)
Added language support for Catalan

Лиценз: Безплатен/GPL

Download: Memtest86 7.4 ISO

Download: Memtest86 7.4 for USB

Download: Memtest86 4.3.7 for floppy

0/5 (0 Reviews)