Oracle VM VirtualBox 6.0.14 Build 133895 Final download

0
888
Linux Kernel 4.16 получи VirtualBox Guest драйвъра и три драйвърни субсистеми

Oracle VM VirtualBox, преди позната като Sun VirtualBox, Sun xVM VirtualBox и Innotek VirtualBox е софтуер, чрез който можете да използвате различни операционни системи като Windows, Linux, Solaris и др., във виртуална среда.

Oracle VM VirtualBox 6.0.14 Build 133895 Final download 1

VirtualBox може да бъде инсталиран на настоящата ви система и чрез нея можете да създадете много други виртуални машини, които да управлявате, като всяка една от тях има своя собствена виртуална среда, с възможност да вървят паралелно. В тях вие можете да тествате различни приложения и да пробвате различни операции, без да засягате вашата машина.

Този софтуер предлага и поддръжка на така наречените „снап шотове“, чрез които можете да запазите моментното състояние на виртуалната машина и при нужда да се върнете към него. Можете да имате много снапшотове, от различни точки.

Има възможност за създаване на множество виртуални машини, които могат да бъдат използвани едновременно. На всяка една отделна виртуална машина могат да бъдат настроени оперативна памет (RAM), брой процесорни ядра, 2D и 3D ускорение, споделяне на файлове чрез споделени папки с хост машината.

Oracle VM VirtualBox има поддръжка и за обмен на файлове между хост машината и виртуалните машини с просто влачене (drag&drop), като само трябва да се активира функцията от менюто.

Oracle VM VirtualBox

 

Изключително полезна е възможността за запазване на текущото състояние на дадена виртуална машина, вместо всеки път да трябва да я пускате от самото начало и да изчаквате операционната система да зареди. При затваряне на машината VirtualBox просто ще ви попита дали искате да изгасите машината, да изпратите сигнал за гасене или да запазите текущото ѝ състояние.

Ако изберете да запазите текущото състояние, следващия път тя ще бъде възстановена точно оттам, с всички отворени приложения, без да се налага да я стартирате отново.

При нужда от използване на дискове може да се използва физическото устройство на машината или да се зареди имидж (.iso), което да бъде използвано като дисково устройство. От .iso файлове също така може да се буутва и да се инсталират операционни системи, без да има нужда от физическо оптично устройство.

Прочетете още:  OPSWAT Gears 7.4.103.0 download

Допълнително още могат да се настроят серийни портове, USB, споделени папки, различни настройки по интерфейса, настройки на мрежата, настройки на звука, добавяне на контролери, настройки на дисплея и още.

За пълен набор от опции и поддръжка, трябва да се инсталират Guest Additions.

Oracle VM VirtualBox е много полезен софтуер, който предоставя големи възможности за виртуализиране напълно безплатно. С него се работи лесно и всеки един потребител би се справил безпроблемно при работата си с него.

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler

 • Virtualization core: fixed an invalid-guest state guru meditation in some rare circumstances on Intel hosts
 • Virtualization core: some fixes for systems with lots of processors
 • Audio: relaxed VRM / VRA (variable rate audio) bit checks to provide more compatibility for guests running ALSA setups with the AC’97 emulation
 • USB: made device capturing for passthrough more accurate and reliable on Windows host
 • Network: fixed potential issue with interrupt signalling for network adapters in UEFI guests
 • 3D: fixed flicker and redraw issues when using VBoxSVGA or VMSVGA graphics adapter (bugs #18562, #18956)
 • 3D: fixed crash with some applications when using VBoxSVGA or VMSVGA graphics adapter (bug #18638)
 • macOS host: fix crash of GUI VM process which showed up frequently with 10.15 Catalina (bug #18990)
 • Linux host: support Linux 5.3, thank you Larry Finger (see also bug #18911)
 • Linux host: improve python version detection during rpm package creation, can change package dependencies and fix some installation problems
 • Linux guests: calls to aio_read(3) and aio_write(3) may fail inside shared folders (bug #18805)
 • Linux guests: fix problem with shared folder unmounting in service script, thank you Denis Ryndine (bug #18853)
 • Linux guests: VBox 6.0.10 GAs fail to compile on Red Hat/CentOS/Oracle Linux 7.7 and Red Hat 8.1 Beta (bug #18917)
  [collapse]

 

Лиценз: Безплатен/GPL

Download: Virtualbox 6.0.14 Build 133895 Final Windows x86_x64

Download: Virtualbox 6.0.14 Build 133895 Final Linux x86_x64

Download: Virtualbox 6.0.14 Build 133895 Final Mac OS X x64

Download: Virtualbox 6.0.14 Build 133895 Final Solaris

0/5 (0 Reviews)

Leave a Reply

avatar
  Абониране  
Извести ме за