Portable Calibre 4.9.1 Final download – четец за електронни книги

0
902
Calibre 3.41.2 Final download - четец за електронни книги

Portable Calibre е известна програма, с помощта на която можете да четете електронни книги и да организирате вашата виртуална библиотека по един лесен и разбираем начин.

Portable Calibre 4.9.1 Final download - четец за електронни книги 1

Това е portable версия на Calibre, която не се нуждае от инсталация, което е полезно в много различни случаи.

Интерфейсът е много приятен и добре организиран, което гарантира лесната работа с него. Добавянето на книги е много лесно, като могат да се избират различни директории. Това става като се използва предназначения за тази цел бутон или с просто влачене в основния прозорец на програмата. Книги могат да се добавят и чрез ISBN код.

Програмата отваря множество формати, а също така позволява и конвертирането от един формат в друг. Някои от поддържаните входни формати са DJVU, CBZ, AZW, PDF, HTML, TXT, RTF, EPUB, AZW3, DOCX, ODT, а изходни – MOBI, ZIP, EPUB, LRF, FB2, PDF и още много други.Когато става въпрос за четене на книга, Calibre е много удобна и предоставя много полезни опции.

Може да се търси по глави в книгата, да се сменят страниците, да се увеличава или намалява шрифтът, да се чете в режим пълен екран, да се променят цветовете, да се отбелязват буукмаркове, да се настройват различни удобни клавишни комбинации,да се сменя шрифтът, да се сменят темите, да се преглежда метадатата на книгата, а се предоставя и възможност за принтиране.

Portable Calibre

 

Calibre дава възможност за създаване на виртуални библиотеки, които могат да бъдат кръщавани с различни имена, да се изтриват или бекъпват, като може да се преминаваот една библиотека в друга. Можете да създадете сървър с книги, да се свържете към iTunes, да сортирате или да търсите книги, да променяте изгледа, да запазвате търсения за бъдещо използване и още.

Прочетете още:  Conky 1.11.3 Final download

На потребителя се дава възможност да подрежда книгите по автор, метадата, език, издател, серия, новини и етикети. Лесно може да бъде редактирана метадатата за конкретна книга, като се дава възможност и тя да бъде променяна за няколко книги накуп, да се сложат корици, да се изпращат книги на други устройства.

Интересна възможност, която предоставя Calibre са новините, които могат да бъдат свалени от различни уебсайтове с натискането на един бутон и да бъдат оформени като електронни книги, като могат да се укажат конкретни сайтове, откъдето да бъдат сваляни новините, а може и да бъде насрочено автоматично сваляне.

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler

New features

 • Viewer: Much improved search functionality

  Closes tickets: 1834247

  Now all matches are displayed when searching in a side bar with a few words of context. Also supports searching using regular expressions.

 • Edit book: The Check book function has a new, improved CSS checker with support for CSS 3
 • Edit book: Add an „Open with“ action to the context menu of the files browser to easily open files with external programs.

  Closes tickets: 1860462

 • Viewer toolbar: Add button to easily change color schemes

  Closes tickets: 1859547

 

[collapse]

Лиценз: Безплатен/GPL

Download: Portable Calibre 4.9.1 Final

5/5 (1 Review)

Leave a Reply

avatar
  Абониране  
Извести ме за