VMware vCenter Converter Standalone 6.1.1 Build 3533064 download

0
603
VMware vCenter Converter Standalone 6.1.1 Build 3533064 download

VMware vCenter Converter е софтуер за Windows, който дава възможност за конвертиране на физическа машина във виртуална по един лесен и разбираем начин.

VMware vCenter Converter Standalone 6.1.1 Build 3533064 download 1

Подобен вид продукти са особено полезни за потребители, които обичат да експериментират с операционната си система инсталирайки различни програми или пък за разработчици и софтуерни тестъри.

Инсталирането на много приложения с времето затлачва операционната система, а и може да доведе до нейното повреждане. За подобни случаи на помощ идва VMware vCenter Converter, с чиято помощ лесно можете да виртуализирате машината си и да продължите с тестовете в безопасна среда.

Инсталацията на VMware vCenter Converter е много лесна, но отнема малко повече време от очакваното. Интерфейсът е минималистичен, но без да му липсва функционалност. Може да се виртуализира локална машина, машина по мрежата, Hyper-V или Linux машина. Създаването на самата виртуализация става много лесно като програмата води потребителя през целия процес.

VMware vCenter Converter

 

При първата стъпка от създаването на виртуализирана машина VMware vCenter Converter ви пита дали ще виртуализирате включена или изключена машина, дали ще е локална, по мрежата или Linux машина, както и парола и юзър нейм за достъп. Софтуерът има и функция за бърз преглед на машината, която е избрана за виртуализиране, където се дават полезни данни за нея като каква операционна система е, с колко оперативна памет разполага, големина, брой процесорни ядра и пр.

На втората стъпка VMware vCenter Converter дава възможност за избор на типа машина между VMware Infrastructure virtual machine и VMware Workstation or other VMware virtual machine, а също така и избор на версията на VMware продукт. Тук също така се дава име на проекта, както и дестинация, където тя ще отиде.

Прочетете още:  Conky 1.11.3 Final download

При третата стъпка се предлагат различни хардуерни и софтуерни опции за настрока като CPU Trottling, брой ядра, оперативна памет, размер, процеси, мрежови адаптор, инсталиране на VMware инструменти и още.

Четвъртата стъпка е чисто информативна, където се дава обобщена информация от изминалите три стъпки, които потребителят може да прегледа запоследно и при нужда да промени. Само с натискането на един бутон процедурата по виртуализирането започва, като през цялото време се дава визуална информация докъде е стигнал процесът. Могат да се пускат по няколко машини за виртуализиране едновременно.

Важна опция, която предоставя VMware vCenter Converter е възможността и за промяна на вече създадени машини, които могат да бъдат настроени впоследствие. Стъпките са същите, като съветника отново води потребителя по същия начин, с разликата, че в началото се избира съществуваща машина, за която се указва къде се намира.

VMware vCenter Converter Standalone е софтуер, който предлага един изключително лесен и разбираем начин за създаване на виртуализирана машина от реална такава, като съветникът води потребителя през целя процес, което прави продукта подходящ дори и за начинаещи потребители.

Промени спрямо миналата версия:

Support for additional guest operating systems: Windows 10, Ubuntu 15.
Offline conversions for HyperV 2012 R2 virtual machines.
SSH key based authentication for the Linux sources during conversion.

Лиценз: Безплатен

Download: VMware vCenter Converter Standalone 6.1.1 Build 3533064

0/5 (0 Reviews)