Portable WinSCP 5.17.1 Final download – FTP клиент, SSH, SCP

0
1086
WinSCP 5.15.1 Final download - FTP клиент

Portable WinSCP е софтуер, който представлява безплатен SFTP и FTP клиент с отворен код за Windows. Legacy SCP протоколът също се поддържа.

Portable WinSCP 5.17.1 Final download - FTP клиент, SSH, SCP 1

Главната функция на WinSCP е да осигурява бързо и безопасно прехвърляне на файлове между компютър и отдалечен сървър или компютър.

Portable е версия, която не се нуждае от инсталация. По този начин тя не оставя никакви следи в операционната система, а и може да бъде винаги с вас на флашка или друг външен носител.

Интерфейсът на FTP клиента е интуитивен и в съотвествие с това как е настроен при инсталиране, се виждат един или два панела, като това обикновено са двата компютъра – сървърът и този, от който се достъпват файловете.

За по-бърза и удобна работа, на потребителя този софтуер предоставя възможността за запазване на всички настройки по сесиите, за да могат в бъдеще да се заредят по възможно най-бързия начин, без да се налага да се въвеждат данни и настройки наново.

Portable WinSCP

Софтуерът позволява лесно прехвърляне на файлове, след като потребителят вижда папките на отдалечения компютър. Просто маркира, тези които иска и може да ги прехвърли. Също така файловете на отдалечената машина могат да се компресират или принтират, без нужда първо да се прехвърлят и после да се връщат на отдалечената машина.

Полезна функция на този софтуер е и възможността за сравнение на папки и да синхронизира тяхното съдържание. Може и да се стартира PuTTY при нужда да се настроят Telnet или SSH.

WinSCP е софтуер, който може да е в голяма полза на потребители, които искат да работят с файлове на отдалечени машини. След като се настрои, програмата е много лесна за използване, а трансферът абсолютно безпроблемен и бърз. Програмата има и версия с нормален инсталатор WinSCP Installer.

Прочетете още:  FlashFXP 5.4.0 Build 3970 download - FTP, SFTP, SSH клиент

Лиценз: Безплатен/GPL

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler
  • Temporarily using old DigiCert code signing certificate that does not trigger “Windows Defender SmartScreen prevented an unrecognized app from starting” warning. 1812
  • Bug fix: Version check did not work with five digit build number (skipping 5.15.8 as a workaround).
    [collapse]

Download: Portable WinSCP 5.17.1 Final

0/5 (0 Reviews)