AOMEI OneKey Recovery 1.6 download – бекъп на операционна система, снапшот, възстановяване

0
228
AOMEI OneKey Recovery Free 1.6 download - бекъп на операционна система

AOMEI OneKey Recovery е малка и лека програма, с която могат да се правят копия на оперционната система към настоящ момент и при нужда да бъде възстановена.

AOMEI OneKey Recovery 1.6 download - бекъп на операционна система, снапшот, възстановяване 1

Програми като AOMEI OneKey Recovery са много полезни в случаите, когато потребителят иска да се подсигури срещу сривове на операционната система. Системата винаги може да спре точно когато не очакваме, поради различни причини. Например Windows може да е заразен с вируси или пък да е повреден до степен, в която не може дори да стартира.

Именно тогава AOMEI OneKey Recovery идва на помощ. Целта е да може да се възстанови системата от предварително направен бекъп (имидж), като операционната система ще се върне във вида, когато е направен бекъпът, с всички настройки, драйвъри, файловеи инсталирани програми.

Инсталацията е много бърза и протича безпроблемно. Не се предлагат нежелани програми от трети страни. Интерфейсът е изключително опростен и много приятен.

AOMEI OneKey Recovery

 

Създаването на имидж е много лесно, като просто трябва да се следват стъпките от съветника на програмата. Първо трябва да се избере дали ще правим бекъп или ще възстановяваме системата. След това се избира къде да бъде запазен бекъпът, а след това се избира и желаният дял, като тук се предоставят и други опции като ниво на компресия и поставяне на парола при желание, която ще бъде искана при възстановяване от този бекъп. Нуждата да се избере къде да отиде изходният бекъп ще обясним малко по-надолу.

След това не остава нищо друго, освен да се стартира процесът. В зависимост от това колко е наличната информация и колко е заетото място, този процес отнема различно време.

Прочетете още:  Soft4Boost Secure Eraser 5.7.1.289 Final download - перманентно изтриване на файлове

Когато изникне нужда от възстановяване на системата, просто трябва да се стартира програмата, да се избере бекъп по желание, ако имате повече от два и да изчакате процесът да приключи.

Ето тук, именно при процеса за възстановяване AOMEI OneKey Recovery предлага една много интересна опция, за която споменахме преди малко. Ако при създаване на бекъп сме избрали опцията бекъпът да се запази на същия дял, на който правим имиджа, AOMEI OneKey Recovery ще направи така наречения AOMEI OneKey Recovery partition, който ще е достъпен при рестартиране на Windows.

Това е много полезнов случаите, когато Windows не може въобще да стартира. Тогава просто избираме от менюто опцията завъзстановяване от AOMEI OneKey Recovery Partition и след няколко минути имаме напълно работеща и функционална операционна система. Тази функция важи, както за MBR, така и за GPT.

AOMEI OneKey Recovery

Поддържат се всички Windows версии, включително Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1, Windows 10. Потребителите заинтересовани от други подобни софтуерни решения от същия бранд, могат да погледнат AOMEI Backupper.

Лиценз: Demo

Download: AOMEI OneKey Recovery Free 1.6

0/5 (0 Reviews)