AS SSD Benchmark 2.0.6821.41776 Final download

0
1212
AS SSD Benchmark 2.0.6694.23026 Final download

AS SSD Benchmark е изключително малка, но мощна програма за Windows, с която само с един клик могат да се тестват SSD дискове.

AS SSD Benchmark 2.0.6821.41776 Final download 1

Скоростта на SSD диска е от много важно значение за бърза и надеждна работа, но когато тя започне да спада, това може да е показател за някакъв проблем.

AS SSD Benchmark предлага на потребителите именно такъв тест, с който те могат да наблюдават състоянието на своите SSD дискове, пускайки го от време на време.

Програмата е в portable вариант, което означава, че не изисква инсталация. Само трябва да се разархивира и да се стартира. Това е полезно в редица случаи особено когато на тествания компютър не трябва да се оставят следи. Друг плюс е, че така може да е навсякъде с потребителя на всякакъв външен носител.

Интерфейсът е много добре организиран, като всичко необходимо се намира в един единствен прозорец. Потребителят може директно да започне теста без да прави каквото и да било, само с натискането на бутона старт. Ако е налично повече от едно SSD устройство, то той може да го избере от списъка, където програмата автоматично открива устройства, които са свързани с компютъра.

AS SSD Benchmark

 

Налични са четири теста, където потребителят може да види как се представя тестваното SSD. Първият тест се казва Seq и с него се тества колко време отнема на устройството да напише и прочете файл с определен размер. По подразбиране големината на този файл е 1GB, но потребителят може да избере от менюто различни размери – 1, 3, 5 и 10GB.

Вторият тест е 4K, с който се измерва писането и четенето при произволни 4K блокове. Третият тест се казва 4K-64-Thrd и с него се измерват скоростите 64 тредове. Последният тест носи наименованието Acc.Time и с него бива измерено времето за достъп до тествания SSD.

Прочетете още:  Acronis Backup Advanced 11.7.44190 download

Резултатите по подразбиране биват показвани в мегабайти, но от менюто може да бъде избрано те да се показват в IOPS.

Когато тестването започне, потребителите трябва да имат предвид, че това отнема известно време, по време на което на машината не трябва да бъдат извършвани никакви дейности. Колкото по-високи са стойностите, които се покажат като резултат, толкова по-добре.

Допълнително програмата може да заснема скрийншот, да експортира резултата в XML файл, само с избирането на опцията Copy от менюто в клипборда да се копира целият резултат, като може да се запази в текстови вид, смяна на езика, както и стартирането на тест за компресия.

Промени спрямо миналата версия:

Bugfix: IOPS display with more than 1GB

Лиценз: Безплатен

Download: AS SSD Benchmark 2.0.6821.41776 Final

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments