CrystalDiskMark 5.2.1 download – тестване скорост HDD, SSD

0
1078
Portable CrystalDiskMark 5.2.1 download - тестване скорост HDD

CrystalDiskMark e малък и безплатен, но мощен софтуер за тестване на хард дискове и SSD, който ще ви даде представа за бързодействието на вашия диск.

CrystalDiskMark 5.2.1 download - тестване скорост HDD, SSD 1

Има различни програми, които са създадени за тестване на различни компоненти, но има и профилирани такива точно каквато е и CrystalDiskMark. Тя е създадена специално за тестване на скоростта на хард дискове и SSD.

Инсталацията е бърза и безпроблемна, като никакви опции за настройването ѝ, освен промяна на директорията за инсталация. Интерфейсът е приятен и се работи много лесно с него.

Програмата има за цел да даде на потребителя представа за скоростта, която може да развие техният хард диск. Измерва се скорост на четене, скорост на писане в последователен и случаен режим (sequential и random).

CrystalDiskMark

Има възможност за задаване на различна големинана файловете за теста, като големината по подразбиране е 1GB. Разбира се, колкото е по-голям файлът, толкова повече време ще отнеме тестът. Препоръчително е да бъдат затворени всички програми по време на тестовете.

Ако системата ви има повече от един хард диск, програмата дава възможност да бъде избрано конкретно устройство, както и да се избере кои тестове да бъдат проведени.

Допълнително CrystalDiskMark дава възможност за смяна на езика, смяна на темата, да се настрои броят на повторенията на тестовете, да се настрои интервалът от време от 0 секунди до 10 минути, копиране на резултатите, настройване на данните, които ще се използват за теста, дали те да са на случаен принцип или да е запълване с нули и други.

Програмата има и portable вариант, който не се нуждае от инсталация CrystalDiskMark portable.

Прочетете още:  Acronis Disk Director 12 Build 12.0.3297 download

Промени спрямо миналата версия:
Updated language files (Spanish)

Лиценз: Безплатен

Download: CrystalDiskMark5.2.1

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments