Portable CrystalDiskMark 5.2.1 download – тестване скорост HDD, SSD

0
345
Portable CrystalDiskMark 5.2.1 download - тестване скорост HDD

Portable CrystalDiskMark е малък, безплатен, но мощен софтуер за тестване на хард дискове и SSD, който ще ви даде представа за бързодействието на вашия диск.

Portable CrystalDiskMark 5.2.1 download - тестване скорост HDD, SSD 1

Има различни програми, които са създадени за тестване на различни компоненти, но има и профилирани такива точно каквато е и CrystalDiskMark. Тя е създадена специално за тестване на скоростта на хард дискове и SSD.

Това е portable версия на CrystalDiskMark, която не се нуждае от инсталация. Това е полезно, защото по такъв начин може да бъде винаги с вас, на външен хард диск, на флашка или друг носител. Друг плюс е, че не оставя никакви следи в регистрите на операционната система.

Интерфейсът е приятен и се работи много лесно с него. Програмата има за цел да даде на потребителя представа за скоростта, която може да развие техният хард диск. Измерва се скорост на четене, скорост на писане в последователен и случаен режим (sequential и random).

Portable CrystalDiskMark

 

Има възможност за задаване на различна големина на файловете за теста, като големината по подразбиране е 1GB. Разбира се, колкото е по-голям файлът, толкова повече време ще отнеме тестът. Препоръчително е да бъдат затворени всички програми по време на тестовете.

Ако системата ви има повече от един хард диск, програмата дава възможност да бъде избрано конкретно устройство, както и да се избере кои тестове да бъдат проведени.

Допълнително Portable CrystalDiskMark дава възможност за смяна на езика, смяна на темата, да се настрои броят на повторенията на тестовете, да се настрои интервалът от време от 0 секунди до 10 минути, копиране на резултатите, настройване на данните, които ще се използват за теста, дали те да са на случаен принцип или да е запълване с нули и други.

Прочетете още:  Acronis Backup for PC 12.5.12890 download - бекъп на операционна система

Промени спрямо миналата версия:
Updated language files (Spanish)

Лиценз: Безплатен

Download: Portable CrystalDiskMark 5.2.1

0/5 (0 Reviews)