R-Studio 8.3 Build 168075 download – възстановяване на изтрити файлове

0
52
R-Studio 8.3 Build 168075 download - възстановяване на изтрити файлове

R-Studio е инструмент за възстановяване на изтрити файлове от хард диска от различни файлови системи.

R-Studio 8.3 Build 168075 download - възстановяване на изтрити файлове 1

На всеки един потребител се е случвало да изтрие важен файл по невнимание или пък да загуби ценна информация заради неправилно разделяне на хард диска, атака от вируси и други причини.

В такива случаи се налага да се намери надежден инструмент, който да възстанови загубените файлове. Такъв надежден инструмент е именно R-Studio, чиито качества са се доказвали неведнъж през годините.

С него в няколко стъпки могат да се възстановят изтрити файлове на различни файлови системи – NTFS, NTFS5, exFAT, ReFS, HFS/HFS+ (Mac), FAT12/16/32, Ext2/Ext3/Ext4 FS (Linux), UFS1/UFS2 (FreeBSD/OpenBSD/NetBSD/Solaris).

R-Studio се инсталира лесно, само в няколко стъпки, като самата инсталация протича абсолютно безпроблемно и бързо. По време на инсталацията потребителят бива предупреден, че не трябва да инсталира програмата на дяла, от който иска да възстанови информация, защото по този начин може да я загуби завинаги. Дават се и някои опции с обяснения как се постъпва в случаи, че потребителят няма наличен дял, където да инсталира програмата.

Интерфейсът е добре организиран, предоставяйки лесен достъп до всички функции. В основния прозорец се виждат хард дисковете и оптичните устройства, които са налични, които при избирането си се отварят в дървовиден вид. При избирането им в отделен панел се предлага детайлна информация като модел, лейбъл, размер, размер на сектора, MFT информация, интерфейс и други. В горната част на основния прозорец са разположени бързи бутони до най-важните функции.

R-Studio

 

Хард дисковете могат да бъдат анализирани, за да се пресъздаде тяхната структура, което е задължителна стъпка при възстановяването на файлове с R-Studio. Файловете могат да бъдат подредени по различен критерий, да бъдат търсени ръчно или да бъде използван инструментът за търсене. Програмата показва файловете, които са изтрити и те могат да бъдат преглеждани, а при нужда да бъдат маркирани и възстановени. Могат да се изберат множество различни файлове дори и от различни директории и след това да бъдат възстановени наведнъж.

Прочетете още:  EASEUS Data Recovery Wizard 11.8.0 download

При възстановяване могат да се изберат някои опции като това дали да бъде пресъздадена структурата на папките, алтернативни информационни стриймове и настройки по сигурността. Програмата може да работи с повредени дялове, както и дялове в RAW формат.

R-Studio

 

R-Studio предлага и създаването на имиджи, както и тяхното отваряне, създаване на виртуален RAID, което е полезно в случаи, когато системата не разпознава реалния, създаване на региони. Много полезна е възможността за свързване с отдалечен компютър, на който да бъдат възстановявани изтрити файлове от разстояние. Потребителят трябва само да нанесе порт, IP адрес и парола, за да достъпи отдалечената машина.

Отделно се предлага инструмент за преглеждане на оперативната памет, който показва общото количество, както заетото и свободното количество, вграден хексадецимал редактор, запазване на настройките на цялата програма, преглед на устройствата в байтове или сектори или в комбинация от двете, различни настройки по изгледа.

Предлагат се и буутващи образи, които могат да се използват на компютри, на които операционната система е повредена и нормалната версия на програмата не може да бъде стартирана. Буутващите образи се предлагат в два варианта – с графична среда (GUI) и в текстови вариант TUI (Text User Interface). Наличен е и инструмент за създаване на буутващи дискове и USB флаш памети, които също се предлага в два варианта – GUI и TUI.

Промени спрямо миналата версия:
Automatic check for new versions
Improved preview for video files
Improved preview for pdf files

Лиценз: Demo

Download: R-Studio 8.3 Build 168075

Download: R-Studio Emergency GUI Startup Media Creator for Windows users

Download: R-Studio Emergency GUI ISO Image for Mac, UNIX, Linux and Win users (Intel based)

Download: R-Studio Emergency TUI Startup Media Creator for Windows users

Download: R-Studio Emergency TUI ISO Image for Mac, UNIX, Linux and Win users (Intel based)

5/5 (1 Review)