Recuva 1.53.1087 download

0
395
Portable Recuva 1.53.1087 download

Recuva е мощен безплатен инструмент, с който могат да се възстановяват файлове, които са били изтрити поради някаква причина.

Recuva 1.53.1087 download 1

На почти всеки потребител се е случвало да изтрие файл, който впоследствие му се оказва нужен и се чуди как да го възстанови. Това обикновено е трудна задача, ако човек няма подходящ инструмент подръка. Файлове могат да бъдат загубени и поради други причини като вируси или повреда във файловата система.

Именно тук на помощ идва Recuva, която е малък, но мощен инструмент за възстановяване на файлове, с която се работи изключително лесно.

Инсталацията е много лесна, като спокойно могат да се оставят опциите по подразбиране. На потребителя се дава възможност да избере директория на инсталиране, което е важно, защото програмата не трябва да се инсталирана дяла, от който ще се възстановяват файловете. Предоставя се още възможност да се избере дали инсталаторът да изкара шорткът на десктопа и в старт менюто, дали да се интегрира с контекстното меню в Explorer и Recycle Bin, и включване или изключване на автоматичните ъпдейти.

Трябва да се внимава, защото по време на инсталацията се предлагат програми от трети страни, в нашия случай браузъра Google Chrome. За потребителите, които искат да са сигурни, че никога няма да инсталират подобна програма по невнимание, препоръчваме Unchecky.

Recuva

Recuva има добре организиран интерфейс, с който се работи много лесно. В основния прозорец се дават всички необходими функции и информация. Със стартирането на програмата също така се стартира съветник, който помага да се възстановят файловете по възможно най-лесния начин.

Когато става въпрос за опциипо сканирането, те са няколко и са много важни. Recuva дава възможност да се конкретизира местоположението, където са се намира файловете, техния тип, изображение, документ, музика, видео, архив, имейл, име на файла, което стеснява критерия на търсене, както и времето, което ще отнеме процесът по сканирането.

Прочетете още:  Acronis Backup & Recovery Server/Advanced Server 11.5.38774 download

Ако след сканирането файловете все пак не са намерени, то потребителят може да избере дълбоко сканиране, което отнема много повече време, но и води до по-големи резултати и вероятността файлът да бъде намерен е много по-висока.

Намерените файлове се показват в списък в основния прозорец на програмата, където може да се получи детайлна информация за тях като къде се намира файлът, как се казва, дали е в добро състояние и подлежи на възстановяване, големина, време на последно достъпване, коментар и пр., като дори се предлага и преглед на файла, ако това е възможно. За това дали един файл е в добро състояние потребителят може да се ориентира и по цветовия маркер пред всеки файл. Когатое зелен, файлът е напълно възстановим в оригинален вид.

В опциите на Recuva също има много полезни настройки като настройка на езика, настройка на изгледа, дали да се показва съветника при стартиране на програмата или не, дали да се показват скритите файлове и тези с нулев размер, настройки по интеграциятав контекстното меню, настройване на това какви устройства да се показват и още.

Recuva е лек, малък, но мощен и напълно функционален софтуер, който върши много добре своята работа. Лесната работа с него, добре организираният интерфейс, добрите резултати и това, че е безплатен, го правят незаменим помощник при нужда от възстановяване на изтрити поради някаква причина файлове.

Програмата има и portable версия, която не се нуждае от инсталация.

Промени спрямо миналата версия:
Improved Ext4 and Ext3 file system support.
Improved Fat32 partition file scanning.
Optimized Secure Overwrite on Windows 10.
Enhanced drive and partition detection.

Лиценз: Безплатен

Download: Recuva 1.53.1087

0/5 (0 Reviews)