SSD-Z 16.07.01 Beta download

0
169
SSD-Z 16.07.01 Beta download

SSD-Z е малък и полезен инструмент, с който можете да вземете най-различна информация за вашия SSD диск и да се тества неговата бързина. Има поддръжка и за HDD устройства.

SSD-Z 16.07.01 Beta download 1

SSD-Z ще даде на Windows потребителите полезна информация в различни аспекти за SSD и HDD устройствата, ако такива фигурират в системата им, по един много лесен и разбираем начин.

Програмата е portable, което означава, че не се нуждае от инсталация. За да бъде използван SSD-Z рябва само да се стартира изпълнимият файл. По този начин не се оставят никакви следи в регистрите на Windows и може да е винаги с вас на външен носител.

Интерфейсът е добре организиран като се използват табове, за по-добра организация на предоставената информация и за повече прегледност. Още в основния прозорец може да бъде избрано устройство, като могат да се избират дори обикновени HDD дискове и оптични устройства и да се получи всякаква полезна информация за него.

SSD-Z

 

Потребителят може да види модела на своето SSD, HDD илиоптично устройство, сериен номер, тип, SATA, ATA, PATA интерфейс, използван контролер, производител, капацитет, S.M.A.R.T. информация, количество информация, което е била записана за целия живот на устройството, големина на сектора, колко дялове има, технологичен процес, възможности, колко пъти е бил пускан и спиран и пр.

Разширена информация се предоставя в допълнителните табове. В един от тях може да се провери в детайли S.M.A.R.T., където да се видят различни статистики за Reallocated Sector Count, End-to-End Error Detection, Erase Fail Count, Uncorrectable Error Count, Available Reserve Space и още много.

SSD-Z

 

В един от другите табове може да се вземе детайлна информация за наличните дялове на хард диск устройството, с информация общ брой на дяловете, общ обем на дяла, свободно място за всеки един дял, MBR, файлова система, Offset, сериен номер на дяла.

Прочетете още:  AOMEI Backupper Server 5.1.0 Final download - бекъп и възстановяване на операционна система

Допълнително могат да се разгледат множество детайли относно версия на фърмуера, режими, сериен номер, конфигурация, SATA функции, поддържани функции и команди, размер на логическите сектори и още много, като тук списъкът е впечатляващо дълъг.

За радост на технически насочените потребители SSD-Z предоставя и бенчмарк, където SSD и HDD устройствата ще бъдат тествани в различни режими – Sequential Read, 4K Reads, Read Access Time, Read IOPS QD32, Sequential Write, 4K Writes, Write AccessTime, Write IOPS QD32.

SSD-Z е малък, но полезен инструмент, който ще предостави на потребителите полезна информация относно техните SSDр HDD и оптични устройства, за тяхното здраве, технически детайли и бързодействие. С програмата се работи изключително лесно, като цялата информация, която се предоставя е на една ръка разстояние.

Промени спрямо миналата версия:
The submission feature is working yet again.
Submissions are now being posted over HTTPS.

Лиценз: Безплатен

Download: SSD-Z 16.07.01 Beta

0/5 (0 Reviews)