EasyBCD 2.3.0.207 download

0
350
EasyBCD 2.3.0.207 download

EasyBCD е удобен и мощен инструмент за поправка на буут файловете на Windows при нужда, както и редактиране на буутлоудъра.

EasyBCD 2.3.0.207 download 1

Поправката на буутлоудъра е сложна материя за повечето потребители и когато се наложи поради различни обстоятелства, те са изправени пред тази нелека задача, която изисква не малко познания и четене.

За щастие инструменти като EasyBCD правят тази задача като детска игра, като от потребителя не се изискват почти никакви знания и спокойно можем да кажем, че дори и начинаещи потребители с малко повече внимание могат да работят с нея.

Освен това този инструмент предоставя и възможност за създаване на буутваща среда за повече операционни системи, като по този начин могат да се инсталират повече от една операционна система на един компютър, редактиране, ресетване и поправка на BCD (Boot Configuration Data).

Инсталацията преминава бързо и е типична, без да изисква голяма намеса от страна на потребителя. При първото си стартиране EasyBCD ще попита за смяна на езика, който по подразбиране е настроен на английски.

Интерфейсът е приятен и добре организиран. Абсолютно всяка една важна опция може да бъде намерена в основния прозорец. Вляво са разположени различните категории, които водят до концептуално свързаните функции, което ги прави леснодостъпни.

EasyBCD

 

В основния прозорец може да бъде прегледана информация за текущото състояние на буутлоудъра и неговите настройки, за списъка от инсталираните операционни системи и начина, по който са подредени. Само с няколко клика те могат да бъдат пренаредени според предпочитанията на потребителя, да бъдат преименувани или трити.

Могат да се правят множество настройки. Потребителят може да избере конкретна операционна система и да зададе само за нея дали да поддържа PAE, да промени вида на Safe Mode, да промени NoExecute режима, да промени името, с което се инициализира в буутлоудъра, да избере колко ядра от процесора да използва, да включи дебъг режим за кернела на операционната система или да я настрои да се стартира в SOS/Verbose-Boot режим.

Прочетете още:  WinToUSB 4.5 Final download - Windows, Windows To Go флашка

Много полезна е възможността да се избере коя от всичките операционни системи да се зарежда по подразбиране. Например, ако имате три операционни системи, то можете да зададете коя от тях да се зарежда без ваша намеса при стартиране на компютъра. Може да се настрои и таймерът за автоматично избиране, като се зададе удобна за потребителя стойност.

EasyBCD

 

При евентуална повреда на буутлоудъра той лесно може да бъде възстановен с EasyBCD, а също така и запазен, за да се използва за в бъдеще при нужда. Дава се възможност за ръчно добавяне на нови стрингове за Windows, Linux и Mac OS X, а също така и създаване на буутваща медия от определен дял на компютъра.

Възможно е създаването на буутваща медия, като се дава възможност за инсталация на MBR за Windows Vista и по-нови, както и за по-стария Windows XP.

Допълнително в EasyBCD се предлагат някои полезни инструменти за създаване на буутващи флашки, иннструмент за прочитане на лицензионния ключ на Windows, създаване на спасителен диск, за случаи, в които компютърът не може да буутне, инструмент за бързо избиране на операционна система, която да бъде заредена при рестартиране на системата, както и EasyBSD конзола с пълни администраторски права.

Промени спрямо миналата версия:New: Integrate an option to enable or disable metro bootloader
New: Standalone FreeDOS Support
New: BCD Deployment to USB on EFI installations
New: Dynamically update list of drives when USB is connected/disconnected

Лиценз: Безплатен за домашно ползване

Download: EasyBCD 2.3.0.207

0/5 (0 Reviews)