Portable Rufus 3.4 Final download – създаване на буутваща флашка

0
2219
Portable Rufus 3.4 Final download - създаване на буутваща флашка

Portable Rufus е малък и много полезен софтуер, с чиято помощ можете да форматирате и създадете буутъбъл флашки и външни носители за Windows и Linux, по възможно най-бърз и лесен начин.

Portable Rufus 3.4 Final download - създаване на буутваща флашка 1

Това е portable версията на програмата Rufus, която не се нуждае от инсталация. Това е много удобно, защото може да се стартира без да оставя следи в операционната система, нито в нейните регистри, а и може да е винаги с вас, като я съхранявате на външен носител като флашка, външен хард диск и пр.

Rufus ще ви свърши работа в случаите, когато искате да създадете буутваща медия, когато нямате инсталирана операционна система, ако искате да флашнете BIOS или друг фърмуер от DOS, ако искате да стартирате някое low-level utility.

Интерфейсът е потребителски настроен и много удобен, така че всеки потребител да може да работи безпроблемно с програмата. Предоставят се всички налични опции и функции по разбираем начин. От първия падащ панел може да се избере флашката или устройството, което искате да направите буутващо. Има различни опции да форматиране, като предлаганите файлови системи са FAT32, NTFS, exFAT и UDF. От версия 1.3.2 е добавена и опция дали файловата таблица да бъде в MBR или GPT формáт.

Portable Rufus

 

По-надолу намираме избор за размера на клъстера, задаване на име на устройството, проверка за лоши сектори на флашката или устройството, което ще се форматира, избор между бърз и бавен формáт, използване на метод за създаването на буутващата медия като ISO, MS-DOS, FreeDOS, DD Image.

Всяко едно действие се записва в лог файл, който може да бъде прегледан по всяко едно време.

Прочетете още:  Windows 10 download

Чрез Portable Rufus лесно може да бъде създадена буутваща флашка, като само трябва да имате ISO на съответната операционна система. Безпроблемната и лесна работа с него го прави особено предпочитан продукт сред потребителите.

За потребителите, които искат да разберат как да работят с програмата, могат да погледнат нашия урок, който ще ви води стъпка по стъпка през процеса: Създаване на буутваща флашка с Windows XP/Windows Vista/Windows 7/Windows8/8.1/ Windows 10 с Rufus.

Промени спрямо миналата версия:
Set the default image selection directory to Downloads instead of My Documents
Add ARM/ARM64 automatic update support
Improve UEFI:NTFS compatibility [#1213]
Update the .appx to include all architectures as well as request elevation
Fix broken detection of some EFI based images
Fix broken update check due to new server
UI and accessibility fixes and improvements [#1211][#1215]

Лиценз: Безплатен

Download: Portable Rufus 3.4 Final

0/5 (0 Reviews)