Portable UNetbootin 6.57 download

0
1235
Portable UNetbootin 6.57 download

Portable UNetbootin е програма, чрез която можете да направите буутваща флашка на Linux/BSD дистрибуция.

Portable UNetbootin 6.57 download 1

Поддържа голям брой поддържани дистрибуции, над 40, с различни техни версии. Потребителят може да избере собствено ISO, ако го няма, много полезна функция е възможността да се укаже в програмата да свали дистрибуцията вместо вас.

Разбира се, за тази опция трябва да имате интернет връзка, докато ако имате ISO с желаната дистрибуция такава не ви е нужна, като така можете да инсталирате и дистрибуция, която я няма в списъка с тези, които могат да се свалят. За всяка дистрибуция UNetbootin ще ви изкара информация за инсталиране, описание и home страница.

Понеже е portable, програмата ен изисква инсталация и може просто да се разархивира архивът и да се стартира.

Portable UNetbootin

 

Допълнителна функция на програмата е възможността да направите всяка флаш памет буутваща, с помощта на Free Dos, Parted Magic, SystemRescueCD, Kaspersky Rescue Disk и други. Друга удобна функция е възможността за frugal install. Това е режим, който е подобен на live CD или live USB, в който файловете от ISO – то на съответната дистрибуция се копират на хард диска.

Предимствата са по-голямата скорост и спестяването на място. Докато направата на буутваща флашка заема около четири пъти големината на ISO файла, то при frugal install заетото място е точно колкото на ISO файла на дистрибуцията. Portable UNetbootin се предлага за Linux, Windows и Mac OS X. Програмата има и версия с нормален инсталатор UNetbootin (Universal Netboot Installer).

Лиценз: Безплатен/GPL

Download: Portable UNetbootin 6.57

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  WinToUSB 4.5 Final download - Windows, Windows To Go флашка