aMule 2.3.1 download

0
71
aMule 2.3.1 download

aMule е безплатен ed2k клиент, с който могат да се свалят и да се споделят файлове чрез peer-to-peer протокола при операционната система Linux.

aMule 2.3.1 download 1

aMule е кросплатформен клиент с отворен код, който предоставя на Linux потребителите почти пълен еквивалент на клиента за сваляне и споделяне на файлове eMule. Също като eMule поддържа eDonkey2000 протокола и използва мрежата му.

aMule е наличен в официалните репозитории на повечето дистрибуции и се инсталира лесно, само с няколко клика чрез използвания в съответната дистрибуция софтуерен център или пакетен мениджър.

За да може потребителят да сваля и споделя файлове, то той трябва първо да се свърже със сървър. Още с първото стартиране на програмата се предлага тя да свали автоматично някои сървъри, като потребителят може да добави допълнителни ръчно.

Интерфейсът е добре организиран и абсолютно всеки потребител може да се справи безпроблемно с него. Основните функции са поместени в горен панел и при натискането им в основния прозорец на програмата се отварят желаните опции.

aMule

 

Има специална секция за търсене на файлове, където отделните търсения се подреждат в табове, за да е по-удобно и прегледно. При резултатите от търсенето се дава информация за обема на файла, неговия тип, име, статус и FileID.

Добавянето на файловете за сваляне става с дабъл клик или чрез контекстното меню, където се дават още допълнителни опции като eD2K статистики, търсене за сходни файлове, копиране на eD2K линк и други.

Файловете, които са избрани за сваляне се подреждат в списък, като за всеки един от тях се дава детайлна информация за неговото име, размер, брой пиъри, каква част е свалена от него до момента, приоритет, статус, кога файлът е видян в цялостен сглобен вид за последно и колко време остава до свалянето му при конкретна скорост.

В дясната долна част също така се дава информация за връзката като червеният статус означава, че няма връзка, жълтият, че има някакъв проблем или връзката минава през защитна стена и затворени портове, а зеленият статус означава, че всичко е наред.

Прочетете още:  Dropbox 89.4.278 Final download - облачна синхронизация, пространство

Свалянето може да се спира, поставя на пауза, да се промени приоритетът му, да се откаже, изтрие, да се вземат пълни детайли за него, коментари към него, да се копират magnet URI и eD2K линкове и още.

При маркиране на определен файл от списъка за сваляне се дава допълнителна информация за това колко и какви потребители са се свързали към този файл, от коя държава са, кой клиент използват, версия на клиента, възможност за добавяне към приятели, изпращане на съобщение.

С aMule също така могат да се споделят файлове, като останалите потребители от мрежата ще могат да ги свалят. Може да се укаже директория, дял или цял хард диск, откъдето да бъдат включени файлове за споделяне.

Споделянето на файлове не е задължително, но е знак на солидарност, а и така потребителят получава от така наречените „кредити“, което ще им осигури по-бързо свързване към файлове, които са труднодостъпни и с по-малко потребители, които ги споделят.

На потребителя се предлагат подробни статистики относно история на скоростта за сваляне и качване, за връзките, ъптайм, трансфери, сваляния, качвания, множество статистики от мрежово естество, статистики за сървърите, клиентите, споделените файлове.

aMule предоставя и много богати настройки, където лесно клиентът може да бъде настроен в най-различни аспекти. Могат да се зададат настройки относно поведението му, мрежа, портове, прокси сървър, директории, файлове, сигурност, филтри, интерфейс и още наистина стотици настройки.

aMule е доказал се с годините удобен и лесен за работа клиент за споделяне и сваляне на всякакви файлове. Не създава никакви проблеми при работа и не товари излишно машината като използва нисък ресурс.

Промени спрямо миналата версия:
Fixed obfuscated server UDP communication.
Fixed cross-endian Kad node verification.
Fixed name conflict in builtin PHP parser.
Fixed configure finding unwanted Crypto++ installations.

Лиценз: Безплатен/GPL

Download: aMule Linux 2.3.1

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments