eMule 0.50a download

0
85
eMule 0.50a download

eMule е Peer-to-peer клиент, с който могат да бъдат сваляни и споделяни файлове, да се използва IRC чат и да се настройват множество опции.

eMule 0.50a download 1

eMule е проект, който е създаден през далечната 2002-ра година и е базиран на протокола eDonkey2000. Тогава, един човек на име Merkur, не бил доволен от клиента, който използвал оригиналния eDonkey2000 протокол и решил, че може да направи клиент, който да се справи много по-добре.

Той събира около себе си различни разработчици и проектът стартира, като тяхната цел е eMule да стане по-известен от eDonkey. Добавят множество нови функции и настройки, както и добър графичен интерфейс.

eMule използва множество възлови точки, през които минават отделните връзки, като използва своето предимство на използвания zlib компресиран формат, като по този начин пести значително количество интернет трафик. Кодът на клиента е отворен, което помага за това много разработчици да се включват в проекта и да допринасят за неговото подобряване.

Инсталацията преминава гладко и бързо, без никакви проблеми. Още при първото стартиране се включва съветник (wizard), който да преведе потребителя през някои важни стъпки по конфигурирането на eMule.

Там в лесни стъпки клиентът може да бъде настроен да се включва заедно с компютъра, да се свързва автоматично при стартиране, да се настроят портове за UDP и TCP или да се посочи UPnP, управление на приоритета на сваляне и качване, избор за заобикаляне на забрана за използване на eMule от страна на интернет доставчика, избор на мрежите, които ще се използват eD2k, Kad или и двете едновременно

eMule

 

Интерфейсът е приятен и лесен за използване, като не е претрупан излишно с бутони, но въпреки това предлага множество възможности, функции и информация. За да могат потребителите да използват файловото споделяне и да теглят файлове, те ще трябва да първо да се свържат към определен сървър. В интернет се предлагат различни адреси за сървъри, които могат да се добавят допълнително.

Потребителите могат да укажат своя папка, дял или цял хард диск, откъдето искат да споделят файлове, но това не е задължително условие, за да могат да свалят файлове, но по този начин ще получат повече от така наречените „кредити“, което ще им осигури по-бързо свързване за файловете, които искат да свалят.

За да бъдат свалени желани файлове, потребителят трябва първо да ги потърси с вградената търсачка, а след това да избере желаните файлове за сваляне. При търсене се дава информация за типа на файла, за неговата дължина и битрейт, ако той е мултимедиен, име, големина и т.н. Всеки един файл преди да бъде свален се проверява за грешки, за да се подсигури фактът, че потребителите ще получават работещи файлове.

Прочетете още:  aMule 2.3.1 download

Файловете биват подредени в списък, който може да бъде пренареждан по различни критерии, а също така се дава информация за броя пиъри, каква част от файла е свален до момента, колко време остава, скорост на даунлоуд и ъплоуд, каква част от файла е налична в момента, какви потребители са се закачили към клиента и дърпат същия файл, от коя държава са и пр.

Потребитлите могат и да комуникират с други потребители в специално отделената за това секция, а също така и да си чатят в IRC канали.

eMule предоставя богата статистика, където потребителите могат да намерят полезна информация относно съотношение на качване и сваляне за текущата сесия, общо количество на качени файлове, общ брой файлове за сваляне или качване, чакащи качвания и сваляния, различни статистики за връзката, мрежата, портовете, баннати, филтрирани, проблемни сваляния или качвания, различна информация за сървърите, дисково пространство споделени файлове и още наистина много полезна информация.

Настройките на eMule също са много богати. Там потребителите могат да настроят клиента в множество аспекти като промяна на външния вид и поведението на програмата, спестяване на RAM памет и CPU чрез някои настройки, настройване на връзката, с възможностза ограничаване скорост за сваляне и качване, определяне на портове, брой връзки, настройки за прокси сървър, за сървърите, към които се свързва клиентът, различни настройки за статистиките, нотификациите, IRC, сигурност и още невъобразимо много настройки.

Клиентът има еквивалент за Linux, който се казва aMule.

Промени спрямо миналата версия:

Added preferences.ini-only option „ExtraPreviewWithMenu“ (eMule section) which makes eMule put the „Preview with“ command into the root context menu rather than into the preview menu (only applies to extended controls with multiple preview programs set)
Added „Open preferences.ini“ button to the extended options. Remember that you have to close eMule _before_ saving any changes if you want to edit any not preferences.ini-only settings
AICH hashs work properly in all collection types now

Лиценз: Безплатен/GPL

Download: eMule 0.50a

Download: eMule 0.50a binaries

Download: eMule 0.50a sourcecode

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments