MySQL 5.7.20 download

0
916
MySQL 5.7.20 download

MySQL е известен мултиюзър SQL сървър, който предлага голяма бързина и напреднали технологии в сферата на базите данни.

MySQL 5.7.20 download 1

Създаването и поддържането на уебсайт е комплексна работа, за която са необходими редица задължителни инструменти, като едни от тях са сървър и база данни. Потребителите могат да получат и двете от този софтуер, който е много бързо решение, напълно безплатно е и е с отворен код.

Предлага високо ниво на свързаност, сигурност, мулти юзър достъп и способността да обработва огромни количества информация с много висока скорост, както и възможността за създаване, обработване, поддържане и редактиране на много големи по обем бази данни.

Поради своята строга профилираност инсталацията и настройката на MySQL изисква определено количество познания за сървърите и работата с бази данни. Инсталаторът предлага два варианта за инсталация – по подразбиране и персонализиран, който ще ви даде повече опции за вашите цели.

MySQL

 

Вторият начин ще изисква повече внимание от страна на потребителя, като ще му бъдат задавани множество въпроси, на които може да се отговори по няколко начина, ще се избира начинът за използване на базата данни, ще се настройва InnoDB Tablespace, character set по подразбиране, както и броят на едновременните връзки към базата.

Това е програма, с която се работи чрез команден ред и може да се настрои напълно функционално чрез команди, но повечето потребители предпочитат графична среда, която някои програми от трети страни осигуряват, например като MySQL Workbench.

MySQL е изборът на много администратори поради своите големи възможности и бързината, а в съюз с PHP и Apache се получава мощна комбинация за управление на всякакви сайтове и тежки уеб инфраструктури.

Прочетете още:  aMule 2.3.1 download

Софтуерът е кросплатформен и се предлага за Linux, Windows, Mac OS X, IBM, FreeBSD, HP-UX.

Промени спрямо миналата версия:
https://dev.mysql.com/doc/relnotes/mysql/5.7/en/news-5-7-20.html

Лиценз: Безплатен/GPL

Download: MySQL 5.7.20 Windows x86

Download: MySQL 5.7.20 Windows x64

Download: MySQL 5.7.20 Linux

Download: MySQL 5.7.20 Mac OS X

Download: MySQL 5.7.20 FreeBSD

0/5 (0 Reviews)