PortScan & Stuff 1.59 download

0
110
PortScan & Stuff 1.59 download

PortScan & Stuff  е малко, леко, безплатно, но мощно приложение за Windows, с което могат да се сканират портове, да се открият активни устройства по мрежата, да се използва Whois, да се извършват тестове в интернет и още.

PortScan & Stuff 1.59 download 1

PortScan & Stuff е изключително малка и лека, но мощна програма, са която бързо и лесно могат да се сканират отворени портове, да се укаже определен обхват от IP адреси, които да бъдат сканирани и да се получи информация.

Програмата не се нуждае от инсталиране, понеже е в portable вариант, което означава, че може да се стартира от всяко едно външно устройство или където и да се намира, като по този начин не оставя никакви следи.

Интерфейсът е минималистичен, но добре организиран, а различните категории са разположени в отделни табове за по-голяма прегледност, а нужните функции могат да се достъпят с един клик на мишката.

В различните табове могат да се намерят много различни и полезни функции като сканиране на портове, търсене на конкретна машина по мрежата, пингване на устройства, traceroute, тест на скоростта на връзката към няколко сървъра, Whois, DNS.

PortScan

 

Сканирането на мрежата е много лесно, като само трябва да се укаже име на сървър или неговото IP, както и IP адрес, който да служи за крайна точка. Могат да се сканират IP адреси в определен обхват. Резултатите биват показвани в основната част на прозореца като се дават детайли за отворени портове, хостнейм и MAC адреси на откритите устройства, както и HTTP сървърите за всяка свързана към мрежата машина. При сканирането също така може да се укаже да се търси за споделени Samba ресурси.

Прочетете още:  Apache HTTP Server 2.4.41 Final Linux/Windows

Когато потребителят се нуждае от пинг той може да използва функцията, която му дава възможност да пингне определен сайт или въведен от него конкретен IP адрес, като PortScan дава възможност за три типа пинг – Short Ping, Large Ping Suite, Continuously Ping.

Много полезна е функцията за проследяване на пътя, по който преминават пакетите от един компютър до определено IP, сървър или уебсайт. Потребителят трябва само да въведе иннтернет адрес или IP, а програмата много бързо ще изведе резултатите в основния прозорец, като му даде информация за това през колко комуникационни рутера преминава пакетът, информация за хостнейм, процент изпратени и получени пакети, както и минимални, максимални и средни стойностти на скоростта.

Когато потребителят има нужда да узнае подробна информация относно даден домейн, то той може да използва Whios, който само за няколко секунди ще изведе всякаква полезна информация като име на хост, домейн име, регистрар, собственик, телефон, град, държава и още. Също така полезна информация за DNS сървърите може да се вземе с инструмента поместен в таба DNS.

PortScan & Stuff се оказва един много полезен инструмент за потребители, които искат да видят кои портове са отворени в тяхната мрежа, да проследят включени устройства, да получат информация за различни сайтове, Whios, DNS, Ping и още. Програмата работи без никакви проблеми, изпълнява своите задачи бързо и не натоварва по никакъв начин компютъра, на който е стартирана.

Промени спрямо миналата версия:
New: Port range for scan can be specified

Лиценз: Безплатен

Download: PortScan & Stuff 1.59

0/5 (0 Reviews)
Предишна статияooVoo 7.0.4 download
Следваща статияeMule 0.50a download
Mozo
Интересува се от музика, компютри и компютърни игри. През свободното си време пише статии, чете книги, свири на китара и подкарва Windows игри на Linux. Работи като системен администратор предимно на Linux машини.
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments