Skype 8.60.0.76 Final download – VoIP, чат, обмяна на файлове

0
1357
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams

Skype е най-известната безплатна VoIP и чат програма. Тя позволява на потребителите да изпращат текст чрез чат, да разговарят помежду си и дори да осъществяват видео разговори, с възможност за конферентни обаждания, използвайки интернет.

Skype 8.60.0.76 Final download - VoIP, чат, обмяна на файлове 1

Също така има възможност за обаждания до стационарни и GSM телефони на много ниски тарифи. Наличен е за Windows, Linux, Android, iOS, Mac OS X и др.

Skype е създаден пре 2003 – та година и по-късно през 2011г. закупен от Microsoft. Използва P2P технология за свързване между абонатите и различните платформи, включително и смартфони и таблети.

Веднъж свалили Skype, е необходимо да го инсталирате и ако нямате да създадете акаунт с уникално потребителско име да създадете такъв. След това вече можете да търсите за други потребители в Skype директорията и да се свържете с тях, а също така и да ги добавите във вашия списък с абонати. Гласовият чат идва с възможност за конферентен разговор, защитен файлов трансфер и криптиране от точка до точка.

Skype

 

Интересна е услугата за споделяне на екран, която е внесена в по-късните версии, с която потребителите лесно могат да разглеждат клиентските машини на хората, с които контактуват. Чатът предоставя възможност за писане, изпращане на емотикони, защитен файлов трансфер, редактиране на изпратен текст, история на чата и групов чат.

Интерфейсът е изключително лесен и всеки начинаещ потребител няма никакви проблеми да се научи да работи с програмата. Качеството на разговорите е много високо, като може да се отбележат спадове при некачествена интернет връзка.

За качеството на разговорите се грижи хибридният peer-to-peer сървър, което прави качеството на звука много по-добро, отколкото при останалите VoIP услуги. Програмата има и версия, която не се нуждае от инсталация Skype portable.

Прочетете още:  TeamSpeak Client 3.2.5 Final download - гласов чат

Промени спрямо миналата версия:

https://support.skype.com/en/skype/all/start/release-notes/

Лиценз: Безплатен

Download: Skype 8.60.0.76 Final Windows

Download: Skype for Linux 8.60.0.76 Final .deb

Download: Skype for Linux 8.60.0.76 Final .rpm

Download: Skype 8.60.0.76 Final Mac OS X 10.9 или по-нова

0/5 (0 Reviews)