WifiChannelMonitor 1.56 Final download

0
899
WifiChannelMonitor 1.56 Final download

WifiChannelMonitor е софтуер за мониторинг на мрежи и за добиване на важна информация за наличните аксес поинти и безжични клиенти.

WifiChannelMonitor 1.56 Final download 1

Има възможност да разчита CAP файлове, които са създадени от други подобни програми за мониторинг на мрежи.

WifiChannelMonitor е лесен за настройка и конфигуриране, благодарение на интуитивния си и приятен интерфейс. Първата стъпка е да се избере безжичен адаптор, да настроите канала и да включите режима за мониторинг.

Основният прозорец е разделен на две. В първия са показани аксес поинтите, а във втория откритите от програмата безжични клиенти. Ако някой от тях е осъществил някакъв трафик трансфер в рамките на минута, програмата ще ги отбележи със зелено и оранжево, а тези, които не са осъществили, в червено.

WifiChannelMonitor използва майкрософтския Network Monitor capture драйвър и с негова помощ намира информация за безжичните клиенти, което не са свързани към аксес поинт, намира техния MAC адрес, името на устройството и неговия модел, трансфер, алгоритъма за криптиране, какви са възможностите на устройството за скорост 802.11b/g/n и т.н.

WifiChannelMonitor

 

За всяки аксес поинт, която е намерила, програмата показва неговия SSID и MAC адрес, стандарт за скорост, трансфер, алгоритъм на криптиране, броя на beacon – ите и още. Цялата тази информация е добре подредена в таблици, където потребителят може да организира работата си с просто кликане на мишката.

WifiChannelMonitor е надеждна програма за Windows, която с ниското си потребление и разнообразни функции, може да бъде много полезен инструмент за потребители и администратори, които искат да държат своята мрежа изкъсо.

Промени спрямо миналата версия:
Updated the internal MAC addresses file.

Лиценз: Безплатен

Прочетете още:  TeamSpeak Server 3.5.0 Final download - гласов VoIP, чат

Download: WifiChannelMonitor 1.56 Final x86

Download: WifiChannelMonitor 1.56 Final x64

5/5 (1 Review)