XAMPP 7.4.3 Final download – уеб сървър, PHP, Perl, MySQL

0
1085
XAMPP 7.3.4 Final download - уеб сървър

XAMPP е мощен софтуер, който позволява да се настрои собствен уеб сървър по един разбираем и бърз начин.

XAMPP 7.4.3 Final download - уеб сървър, PHP, Perl, MySQL 1

За много хора е ясно, че не е никак лесно да се инсталира и настрои Apache уеб сървър, а още по-трудно става, когато трябва да се добавят MySQL, PHP или Perl.

Този софтуер е кросплатформен и безплатен, с отворен код и се предлага за Linux, Windows и MAC OS X и съдържа и MySQL, и PHP, и Perl, като се инсталира много лесно. Инсталацията изисква намеса от потребителя, колкото да попита какви модули да бъдат инсталирани. Отнема малко повече време от пакет с подобна големина.

Допълнително се предлагат phpMyAdmin администраторския инструмент и FileZilla FTP сървър и Mercury mail server. Всеки един от тези процеси е спрян по подразбиране, като лесно могат да бъдат спирани и пускани от програмата.

XAMPP

 

Освен това дава възможност за инсталиране на Bitnami, който предлага лесна инсталация за Joomla, WordPress, Drupal, ownCloud, Moodle, Zurmo, Magento, phpBB, Mahara, myBB и други известни open source платформи.

Софтуерът инсталира и администраторска страница като домашен сайт, откъдето може да се проверява статусът на сървъра, сигурността, да се стартират различни инструменти, както и да се разглеждат различни демонстрации за PHP, които биха били полезни на доста потребители, особено на начинаещите.

От менюто Service Settings могат да се настройват специфични модули, които да са активни като процеси, както и XAMPP Control Panel да се стартира като процес.

XAMPP е един чудесен инструмент за управление на Apache уеб сървър, който улеснява работата многократно и е предпочитан инструмент от множество разработчици.

Прочетете още:  Skype 8.60.0.76 Final download - VoIP, чат, обмяна на файлове

Програмата има и portable вариант, който не се нуждае от инсталация.

Промени спрямо миналата версия:

https://www.apachefriends.org/community.html

Лиценз: Безплатен/GPL

Download: XAMPP 7.4.3 Final Windows x86

Download: XAMPP 7.4.3 Final Linux x64

Download: XAMPP 7.4.3 Final MAC OS X x64

5/5 (1 Review)