GIMP 2.10.18 Final download – обработка и създаване на изображения и снимки

0
1850
GIMP

GIMP е Мощен софтуер за обработка на изображения, която е с отворен код и напълно безплатна.

GIMP 2.10.18 Final download - обработка и създаване на изображения и снимки 1

Името на Gimp представлява абревиатура на GNU Image Manipulation Program. Gimp се явява като достойна алтернатива на Adobe Photoshop за създаване и редактиране на изображения, при това напълно безплатна.

Множеството възможности на този мощен софтуер го прави предпочитан сред милиони потребители. Поради факта, че е кросплатформен, той бива предоставен на разположението на Linux, Windows, Mac OS X, FreeBSD и Open BSD потребителите.

Инсталационният процес на този софтуер е изключително лесен, а също така дава и възможност самата инсталация да се персонализира така, че да срещне нуждите на всекиго. След инсталацията Gспз се предоставя един добре подреден интерфейс, с два toolbox – а, които дават всичко необходимо за основните нужди при създаване и редактиране на изображения и могат да се персонализират, като се премахват различни модули. Там се намират множество инструменти като различни четки, инструменти за селектиране, боядисване, оцветяване, управление и създаване на слоеве, градиенти, палитри и още много.

GIMP

 

В началото интерфейсът може да изглежда доста сложен за потребители, които не са свикнали с него, но след известно време на работа с него потребителят се ориентира. От същия проблем „страда“ и Photoshop и това е така, поради множеството налични опции, които предлагат и двете програми.

Редакторът за изображения разполага с всички необходими инструменти за обработка на изображения и снимки – от най-основните до най-сложните. Изображенията могат да се преоразмеряват, да се завъртат, увеличават, намаляват, ретушират, обработват, да им се прилагат най-различни ефекти, могат да се създават битмапове от нулата, да се изработват най-различни лога, да се настройва контрастът и наситеността на цветовете, да се конвертират изображения от един формат в друг, а при липсата на някоя функция потребителят лесно може да се възползва от стотиците плъгини налични за програмата.

Прочетете още:  Ashampoo Photo Commander 16.0.5 Final download - редактиране на изображения

Gimp е софтуер, който се явява много добра алтернатива на Photoshop за създаване и редактиране на изображения и снимки, напълно безплатен, предлага хиляди възможности, при това без да натоварва системата. Gimp е изборът на много професионалисти, а и на обикновените потребители.

Лиценз: Безплатен/GPL

Download: GIMP 2.10.18 Windows Final

Download: GIMP 2.10.18 Linux Final

Download: GIMP 2.10.18 Final Mac OS X

0/5 (0 Reviews)