XnView 2.49.2 Final download – конвертиране и преглед на изображения и снимки

0
1049
Portable XnView 2.47 Final download - конвертиране и преглед на изображения и снимки

XnView е софтуер, благодарение на който можете да преглеждате изображения и снимки, да ги конвертирате в различни формати и е особено полезен, ако имате голямо количество от тях.

XnView 2.49.2 Final download - конвертиране и преглед на изображения и снимки 1

XnView се предлага в три варианта Minimal, Standard и Extended.

Инсталацията на софтуера е изключително бърза, като не се предлагат никакви странични програми, спайуер или едуер.

Веднага, след като програмата бъде стартирана, ви се предлагат някои насоки в използването на програмата, които да ви помогнат при работата с нея, при конвертиране и преглеждане на снимки и изображения. Ако сте запознати с нея, можете спокойно да ги затворите, но има доста полезни неща, които могат да се научат от потребителите, които се сблъскват за пръв път с този софтуер. Изборът на поддържаните формати за изображения и снимки е много голям и може да се конкурира дори с IrfanView.

Интерфейсът е добре организиран с туулбарове в горната част на програмата, като е оставено достатъчно място за преглеждането на изображенията и снимките. Встрани е поместен дървовиден вид на директориите, за по-голямо удобство. Програмата поддържа табове и така можете да отворите буквално, колкото изображения желаете. Интерфейсът също така може да се модифицира в много аспекти така, че да отговори на личните предпочитания на всеки потребител.

XnView

 

Много добре е направено контекстното меню, като само с едно цъкане на десен бутон върху изображение и имате достъп до множество опции като множествено конвертиране, изпращане по имейл, преименуване, добавяне на тагове, рейтинг, копиране, изрязване и още много.

Трябва да се отбележи, че има разлика дали изображението е заредено в самата програма или се използва контекстното меню от файловия мениджър. Тогава опциите са различни.

Прочетете още:  Adobe After Effects CC 2018 15.0.1 Final download - анимация и визуални ефекти

Още една дума за множественото конвертиране – изключително удобно и бързо, само с десен бутон, като могат да се изберат много файлове и да бъдат конвертирани почти мигновено в PNG, TIFF, BMP или JPEG. Предлагат се и много допълнителни плъгини, наречени addons, които са включени в пълната версия.

Несъмнено XnView е един от най-добрите продукти в тази ниша. Бързата и безпроблемна работа на този софтуер, а както и множеството опции, които предлага, правят този продукт особено предпочитан при потребители, които търсят нещо повече при конвертиране и преглед на изображения и снимки. Програмата има и портъбъл вариант, който не се нуждае от инсталация.

Има и вариант XnView MP, който е кросплатформен и е наличен освен за Windows и за Linux, и macOS. Тази версия представлява кросплатформен и разширен вариант на XnView Classic.

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler

* Problem with Ghostscript 9.50
* PDF font problem – viewtopic.php?f=36&t=39662
* CR3 – viewtopic.php?f=35&t=39478
* .sld must use ‘Recurse’ setting – viewtopic.php?f=35&t=39330
* GIF loop – viewtopic.php?f=36&t=31689
* PAM CMYK

[collapse]

Лиценз: Безплатен за лична употреба

Download: XnView 2.49.2 Final Minimal

Download: XnView 2.49.2 Final Standard

Download: XnView 2.49.2 Final Extended

Download: XnView MP Linux Final .DEB x86

Download: XnView MP Linux Final .DEB x64

Download: XnView MP Linux Final .TGZ x86

Download: XnView MP Linux Final .TGZ x64

Download: XnView MP macOS Final .DMG x64

Download: XnView MP macOS Final .TGZ x64

0/5 (0 Reviews)