ABBYY Screenshot Reader 11.0.250 download

0
967
ABBYY Screenshot Reader 11.0.250 download

ABBYY Screenshot Reader е интуитивна програма, с която може да се екстрактва текст от скрийншоти по бърз и разбираем начин.

ABBYY Screenshot Reader 11.0.250 download 1

ABBYY Screenshot Reader ще ви помогне да заснемете екрана на компютъра си, интересен документ, новина в интернет, статия или всичко друго, което пожелаете. Заснемането става по много лесен начин, а след това програмата ще ви даде възможност да извадите текста от снимката.

За разпознаване на текста се използва мощната OCR (Optical Character Recognition) технология на ABBYY, която е добре позната със способностите си от ABBYY FineReader.

Инсталацията е типична, не изисква специални умения и преминава безпроблемно. По време на инсталационния процес се предлагат някои опции като стартиране с операционната система, изпращане на статистики за подобряване на програмата, избор на директория за инсталация и пр.

Още със стартирането на ABBYY Screenshot Reader се отваря малък прозорец, който предоставя всички необходими опции за снемане на скрийншоти (снимане на екрана) и разчитането на текст.

Потребителите могат да избират дали да снимат целия екран, определена част от него или конкретен прозорец, както и да изберат снимане след пет секунди с брояч. Също оттам може и да се избере език за интерфейса на програмата, като ABBYY Screenshot Reader предлага стотици езици, сред които и български.

ABBYY Screenshot Reader

Функцията за избиране само на част от екрана е много полезна, защото така може да се само определен абзац или изречение от някакъв текст, новина, учебник, статия и пр. и само след секунди да го имате във вид, в който може да се редактира и да се нанасят корекции по него, както и да бъде запазен.

Само с натискането на един бутон снимката е направена и е готова за използване. Предварително може да се укаже дали снимката да бъде изпратена в клипборда, където да очаква само да я поставите (Paste) в редактор за изображения, дали изображението да бъде запазено като файл или директно да бъде изпратено към имейл.

Прочетете още:  VietOCR.NET 4.2 download

Текстът, който ще бъде разчетен от изображението също може да бъде указано да бъде поставен в клипборда, където да очаква да бъде поставен в някакъв текстови редактор, за да бъде запазен или може да се избере директно да бъде запазен в текстови файл.

Поддържаните от ABBYY Screenshot Reader формати са DOC, RTF, JPG, PNG, както и XLS, в табличен вид.

В системния трей се появява допълнителен прозорец на програмата, откъдето могат да се направят някои полезни настройки като спиране и пускане на звуците на програмата, стартиране заедно с операционната система или изключване на тази функция, избор дали програмата да е винаги най-отгоре върху всички прозорци, достъп до помощната секция, както и бърз достъп до опциите за изпращане на текст и изображения в клипборда.

ABBYY Screenshot Reader 11.0.250 download 2

ABBYY Screenshot Reader е изключително лесен за употреба продукт, който може да ви спести тонове писане на текстове при работа със сканирани документи или при преписване на статия.

Въпреки приятния и потребителски настроен интерфейс, под капака се крие изключително мощна технология за разчитане на текст от изображения, която се е доказала през годините като една от най-добрите. Програмата работи бързо, безпроблемно и прецизно, което е основен фактор за широката потребителска маса, която ѝ гласува доверие.

Лиценз: Trial

Download: ABBYY Screenshot Reader 11.0.250

0/5 (0 Reviews)