Extract Text From Images Software 7.0.0.0 download

0
947
Extract Text From Images Software 7.0.0.0 download

Extract Text From Images Software може да екстрактва текст от изображения и след това той да бъде запазван в най-различни формати.

Extract Text From Images Software 7.0.0.0 download 1

В днешно време сканирането на различни документи отдавна не е нещо ново, много е лесно и почти всеки го практикува често.

Обаче, за да може текстът в сканираните документи да се обработва и редактира е необходим OCR софтуер (Optical Character Recognition), който със специална технология да разчете и извлече текста от изображенията и да направи така, че да може той да бъде запазен във формат, в който да може да бъде обработен, редактиран и запазен.

Такъв инструмент е Extract Text From Images Software, с който по много лесен начин може да бъде екстрактнат текст от различни изображения. Поддържаните формати от изображения са BMP, JPG, JPEG, DIB, GIF, EMF, WMF, CUR, ICO. Трябва да се има предвид, че за да може да се използва програмата, на компютъра трябва да има инсталиран Microsoft Office Document Imaging, който е компонент от Microsoft Office.

Extract Text From Images Software

Интерфейсът е добре организиран и всичко необходимо се намира в основния прозорец. Оттам потребителят може да зареди файл, да зареди всички файлове от указана папка, да изчисти списъка със заредени файлове или да зареди примерни фалове.

Заредените файлове се подреждат в списък в горната част на основния прозорец, като могат да бъдат изтривани един по един с с двоен клик на левия бутон на мишката или да се използва бутонът Clear List, който ще изчисти всичко. За съжаление файловете не могат да се зареждат само с влачене върху прозореца, а трябва да се използва файловият мениджър.

Прочетете още:  PDF OCR X Community Edition 2.0.20 download

Потребителят може да избере дали разпознатият текст да бъде показан в специално за целта поле, след което само да го копира, или да бъде експортиран във файл, като се дава възможност за избор между това текстът от всяко изображение да бъде запазен в отделен файл или или текстът от всички изображения да бъде запазен в един общ файл.

Пак от основния прозорец потребителят може да избере и директория, в която да отидат изходните файлове, които ще бъдат обработвани. Само с натискането на бутона Extract процесът по оптичното разпознаване на текста от заредените изображения ще започне, а в долната част на прозореца се показва прогрес бар, който потребителите могат да следят, за да знаят докъде е стигнал процесът. Прогрес барът е визуален, а освен това процесът бива изобразен и в проценти.

Лиценз: Demo

Download: Extract Text From Images Software 7.0.0.0

0/5 (0 Reviews)