PDF OCR X Community Edition 2.0.20 download

0
907
PDF OCR X Community Edition 2.0.20 download

PDF OCR X Community Edition e инструмент, с който лесно можете да превърнете всеки PDF документ или сканирано изображение в текст, който може в последствие да бъде редактиран и запазен.

PDF OCR X Community Edition 2.0.20 download 1

С PDF OCR X Community Edition може да се екстрактва текст от PDF файлове чрез OCR (Optical Character Recognition) технология, което е много полезно в случаи, когато искате да редактирате или запазите текста от сканиран докмент или PDF в друг формат. Инструментът се предлага за Windows и Mac OS X.

Инсталацията преминава бързо и безпоблемно като е типична и изисква минимална намеса от страна на потребителя.

Интерфейсът е изключително семпъл и представлява една икона, меню и поле, където могат да бъдат зареждани файловете. Файловете могат да бъдат зареждани чрез менюто или просто да бъдат завлачени в обозначеното с различен цвят поле, което е предпочитан метод от много потребители.

PDF OCR X Community Edition

След като файлът бъде зареден се появява меню, където потребителят може да направи някои настройки. Предлага се текстът от изображението или PDF файлът да бъде екстрактнат в текстови файл или в PDF, който може да бъде редактиран в последствие.

Може да бъде избран езикът, от който ще се екстрактва текстът. Ако езикът, който и трябва липсва, то той много лесно може да се добави като само трябва да бъде избран от списъка и PDF OCR X Community Edition ще го инсталира автоматично. В списъка присъства и български език. Могат да бъдат избрани брой страници, както и директория, където да бъде изпратен готовият файл.

След като файлът бъде анализиран, а текстът от него екстрактнат, автоматично пред потребителя се отваря файлът в текстови редактор, в който потребителят може да нанесе промени и да го запази отново. Ако случайно потребителят има проблеми с намирането на файла разработчиците са помислили и за това – има специален бутон Reveal, който като бъде натиснат отваря директорията, в която е изпратен изходният файл.

Прочетете още:  Not Another PDF Scanner 2 5.6.1 Build 41440 download - сканиране на документи и снимки

От настройките може да бъде настроено след приключване на конвертирането да не се отваря автоматично текстът в текстови редактор, да се укаже дали PDF файловете да бъдат замествани, различни настройки по конвертирането.

PDF OCR X Community Edition е много удобен и лесен за работа инструмент, с който всеки един потребител, начинаещ или напреднал, може да екстрактне текст от сканирани изображения, документии PDF файлове. Безпроблемната му работа, лесният интерфейс, малкият размер и ниските ресурси, от които има нужда, го правят предпочитан от много потребители.

Промени спрямо миналата версия:

Added support command-line launching.
Many small bug fixes related to accuracy.

Лиценз: Demo

Download: PDF OCR X Community Edition 2.0.20 Windows

Download: PDF OCR X Community Edition 2.0.20 Mac OS X

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments