SteelSoft Free OCR 7.0.0 download

0
965
SteelSoft Free OCR 7.0.0 download

SteelSoft Free OCR e безплатен инструмент за екстрактване на текст от изображения и PDF файлове, който след това може да бъде редактиран и запазен в друг формат.

SteelSoft Free OCR 7.0.0 download 1

SteelSoft Free OCR е лесен за използване инструмент, който може да извлече текст от различни формати изображения и PDF файлове само в три стъпки, използвайки технологията OCR (Optical Character Recognition.

Поддържаните типове изображения са BMP, PNG, TIF и JPG. Програмата използва енджина на Tesseract и се явява фронтенд на облачна услуга.

Инсталацията преминава безпроблемно, само трябва да се има предвид, че се изисква .Net Framework 2.0.

Интерфейсът е оскъден и семпъл, като няма нищо излишно, което прави програмата изключително лесна за употреба от всякакви потребители. Инструментът се състои от един прозорец, само с функциите, които са нужни за екстрактване на текста, които са разделени по стъпки, за още по-лесна работа.

Потребителят трябва само да зареди желаното изображение, от което иска да извлече текст, чрез бутона в стъпка 1. След това в стъпка 2 потребителят указва езика, от който ще се разпознава текстът и остава само стъпка 3, където с простото натискане на един бутон разпознаването на текста от изображението или PDF файла започва. Поддържаните езици са над 59, включително български, китайски, корейски и японски.

SteelSoft Free OCR

При зареждането на изображението то се показва в долната част на основния прозорец, за да може потребителят да го прегледа и да се увери, че е заредил правилния файл. Когато се инициира разпознаването на файла, той бива изпращан в облака, където се извършва оптичното разчитане и след не много време, обикновено няколко секунди, резултатът се връща обратно под формата на уеб страница, която се отваря в браузъра по подразбиране.

Прочетете още:  GT Text 2.0.2 download

Разпознатият текст може да се прегледа, да се редактира, да се копира. Всъщност копирането е единственият начин потребителят да вземе текста, защото програмата не предлага друг начин за експортиране.

За това дали резултатът ще бъде прецизен зависи дали текстът е бил с подходящ шрифт, колко е ясен и какво е качеството на изображението. При добри условия резултатите, които дава SteelSoft Free OCR са повече от задоволителни.

SteelSoft Free OCR е бърз и надежден инструмент за оптично разпознаване на текст от изображения и PDF файлове, с който се работи много лесно. Малкият размер и това, че е безплатен, му печелят последователи по цял свят.

Промени спрямо миналата версия:

It can extra text from pdf files
Fix bug at version 6.0.0

Лиценз: Безплатен

Download: SteelSoft Free OCR 7.0.0

0/5 (0 Reviews)