PuTTY 0.72 Final download – отдалечен достъп, SSH

0
875
Portable PuTTY 0.70 Final download - отдалечен достъп

PuTTY е SSH и Telnet клиент, с възможност за свързване и чрез rlogin, а също и само използвайки TCP, за да се свърже към други компютри.

PuTTY 0.72 Final download - отдалечен достъп, SSH 1

PuTTY също така разполага с емулатор за xterm терминал за напреднали потребители. Предлага се за Windows, Linux и UNIX.

Първо, преди да използвате програмата, трябва да сте сигурни, че тя не влиза в нарушение със закона за криптографията на региона, в който се намирате, като например държавите Китай, Казахстан, Монголия, Виетнам, Пакистан, Тунис, Сингапур, Беларус.

PuTTY предоставя лесен за използване интерфейс, с който всеки потребител няма да има проблем. Лесно можете да изберете типа на връзката – Raw, Telnet, Rlogin, SSH или Serial и да зададете различните логин опции за текущата сесия. Terminal секцията предоставя достъп до някои основни функции, както и Line Discipline (LDISC) и отдалечено принтиране. Също така можете да зададете различни клавишни команди, аларми, сложни терминал команди, настройка на външния вид, език, цвят и пр.

PuTTY

Connection секцията ви позволява настройката на Low-level TCP връзките, версията на IP – Internet Protocol, логин и терминал детайли, вид на Proxy и други настройки на прогоколите.

PuTTY поддържа и повечето от протоколите за криптиране като AES, DES, Blowfish, 3DES и Arcfour. Има възможност и за достъп то FTP и SFTP чрез команден ред, отдалечено или динамично отваряне на портове, IPv6 протокол и автентикация чрез публични ключове.

В заключение можем да кажем, че PuTTY е софтуер, който е изключително необходим за напредналите потребители, като предлага множество опции, голям контрол над връзката, множество опции за къстъмизация и голям набор от поддържани протоколи и криптиращи алгоритми. Програмата има и версия, която не се нуждае от инсталация PuTTY portable.

Прочетете още:  TeamViewer QuickJoin 14.5.1691.0 download - отдалечен достъп

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler

It fixes a small number of further security issues found by the 2019 EU-funded HackerOne bug bounty, and a variety of other bugs introduced in 0.71.

[collapse]

Лиценз: Безплатен/MIT

Download: PuTTY 0.72 Windows Final

Download: PuTTY 0.72 Linux/Unix Final

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук