TeamViewer 15.5.3 Final download – отдалечен достъп

0
1257
Излезе TeamViewer 13.2.13582 за Linux

В някои случаи на потребителите може да се наложи да имат нужда да влязат отдалечено в своя компютър, когато не са пред него, за да свършат лична работа или в чужд компютър, за да помогнат на приятел или клиент. Тогава на помощ идва TeamViewer.

TeamViewer 15.5.3 Final download - отдалечен достъп 1

TeamViewer е интуитивна програма, която ще ви помогне да контролирате всеки един компютър отдалечено, като е насочена към начинаещи и напреднали потребители. Интуитивният и добре организиран интерфейс помага на всеки да се ориентира много бързо и да започне да използва приложението.

За да можете да влезете отдалечено в друг компютър, програмата трябва да е инсталирана и на двете машини, като след това тя ще ви даде уникално ID на всяка от машините заедно с парола, и по този начин прави връзката двустранна. Внасяйки ID – то и паролата на отдалечения компютър, на потребителя се дава възможност да достъпи компютъра и според настройките да го управлява без ограничение или само да гледа, да прехвърля файлове, да отвори чат и т.н.

По този начин могат да се спират процеси на отдалечената машина, да се инсталират или ънинсталират програми, да се чистят вируси и въобще дейности, които можете да правите все едно сте физически пред компютъра.

Полезна функция, която набира популярност е така наречената „срещи и презентации“ (meetings и presentations). Тя представлява връзка с няколко човека, по едно и също време, като им се дават права само да гледат, без да могат да контролират и да пипат нищо. Има опции, с които да се разширят тези права и на участниците в презентацията да се дадат повече права.

Допълнителни полезни функции са обаждания по телефона, видео обаждания, съобщения, създаване на списък с отдалечени компютри, така че само с един клик потребителят да може да свързва с тях, вместо всеки път да пише ID и парола, създаване на клавишни комбинации, Wake On LAN настройки и още.

TeamViewer

 

Важно е да се отбележи, че за да се използва TeamViewer не трябва да се отварят никакви портове. Дори да сте зад рутер, програмата може да осъществи връзката безпроблемно без да се налагат никакви настройки от ваша страна. Това, заедно с факта, че качеството на връзката е много добро, поставя TeamViewer на една от водещите позиции в бранша.

Прочетете още:  TeamViewer QuickJoin 14.5.1691.0 download - отдалечен достъп

Софтуерът предлага и възможност за бързо настройване на отдалечен достъп, като трябва да се избере Run Only, без да се инсталира. Тогава обаче не могат да се използват опциите за създаване на списъци с отдалечени компютри и докато ID – то все пак ще се запази за всяка машина, то всеки път паролата ще е различна и ще трябва да се внася при нова връзка.

Много полезен е и клиентът, който е разработен специално за постоянна връзка и се казва TeamViewer Host. TeamViewer е наличен за Windows, Linux, Android и Mac OS X, Windows 8 RT, Windows Phone, Blackberry и iOS. Програмата има и portable (портъбъл) вариант, който не не се нуждае от инсталация.

Потребителите, които търсят добра алтернатива могат да обърнат внимание на Supremo.

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler

  • Improved quality for audio transmission within a remote control connection and within a TeamViewer meeting.
  • Simplified and clearer choices in the Advanced Options to define the automatic update behavior of the client.
  • TeamViewer is now fully compatible on Windows 10 v19H2 (November 2019 update).
    [collapse]

Лиценз: Безплатен за домашно използване

Download: TeamViewer 15.5.3 Final Windows

Download: TeamViewer 15.5.3 Final Ubuntu, Debian 32-Bit

Download: TeamViewer 15.5.3 Final Ubuntu, Debian 64-Bit

Download: TeamViewer 15.5.3 Final Arch Linux

Download: TeamViewer 15.5.3 Final Fedora, SUSE, CentOS, RedHat 32-bit

Download: TeamViewer 15.5.3 Final Fedora, SUSE, CentOS, RedHat 64-bit

Download: TeamViewer Other systems (not officially supported)

Download:TeamViewer 15.5.3 Final Mac OS X

Download: TeamViewer Mobile (Android, iOS, Blackberry, Windows Mobile) Final

5/5 (1 Review)