VNC 6.5.0 download – отдалечен достъп

0
184
VNC 5.3.2 download - отдалечен достъп

VNC предоставя лесен начин за отдалечен достъп до други компютри посредством интернет, все едно сте пред тях.

VNC 6.5.0 download - отдалечен достъп 1

Достъпът до отдалечен компютър може да се наложи поради много причини – дали за администрация, дали за поправяне на проблем, дори и за помощ на приятел, който не може да се справи сам с дадена задача.

Тогава на помощ идва VNC, който осигурява отдалечен достъп по един лесен и разбираем начин, дори и за начинаещи потребители. Предлага се за Windows, Linux, Mac OS X, Solaris, Raspberry Pi, AIX, HP-UX.

Инсталацията е много лесна, като не изисква почти никакви действия от потребителя и протича бързо. Интерфейсът е минималистичен, но без от това да страда ефективността на програмата.

За да може да се осигури достъп на някого към конкретна машина, то на нея трябва да има инсталиран server модула, като този избор може да се направи по време на инсталацията. Този, който ще достъпва отдалечената машина пък трябва да е има инсталиран viewer модула, чрез който ще се осъществи връзката.

Няма никакъв проблем при инсталацията да се оставят и двата модула инсталирани, така към съответната машина хем ще може да се осигури достъп, хем от нея също ще може да се влиза в други машини с инсталиран модул server.

VNC

 

При успешна връзка на двете машини VNC предоставя възможност за запазване на данните за вписване чрез адресна книга VNC Address Book, като по този начин те могат да бъдат използвани и за в бъдеще, без да се налага да ги пишете отново.

Отдалечената машина може да бъде преглеждана в режим на пълен екран или в прозорец, според предпочитанията на потребителя. Също така се предоставя и чат сесия, в която участниците във връзката могат да осъществят чат, ако нямат друг способ за връзка помежду си.

Прочетете още:  TigerVNC 1.8.0 download - отдалечен достъп

Могат да се избират различни режими на достъп като read only режим, да се позволява отдалечената клавиатура или да се забранява, scaling метод. Може да се изпрати и команда Ctrl+Alt+Del при нужда, както и да се прехвърлят файлове между машините.

За по-голяма сигурност VNC предоставя възможност за глобална парола, която всеки потребител ще трябва да въведе при извършване на отдалечена връзка.

VNC

 

Интересен е модулът Информационен център, където потребителите могат да получат всякаква информация относно връзката, съобщения за проблеми, диагностика, лиценз, тест на интернет връзката и пр.

Напредналите потребители могат да намерят интересни опции в настройките, които могат да донастроят според вкусовете си. Там може да се настрои пълен екран по подразбиране или скалиране, адаптиране на програмата спрямо скоростта на връзката, различни настройки по клавиатурния инпут, както и неговото спиране или пускане, настройване на прокси сървър, настройка за шерване на принтер, преглеждане на логове и още.

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler
  • NEW: Support High-speed streaming even when peer-to-peer connectivity is not available via a new UDP relay service.
  • Improve reliability of connection establishment.
  • Improve performance particularly in scenarios with high packet loss and latency.
  • Improve detection of display capture failures on Windows, switching to an alternative capture method where possible.
  • Improve styling of the menu bar icon on Mac to better match the system theme.
  • Add the ability to limit display capture to a single monitor on Linux using the “Monitor” parameter.
    [collapse]

Лиценз: Demo

Download: VNC 6.5.0 Windows

Download: VNC 6.5.0 Linux

Download: VNC 6.5.0 Mac OS X

Download: VNC 6.5.0 Raspberry Pi

Download: VNC 6.5.0 Solaris

Download: VNC 6.5.0 HP-UX

Download: VNC 6.5.0 AIX

0/5 (0 Reviews)